“Lundell on ollut uskomaton” – Aleksander Barkov sen sanoi, suomalaistulokas lähentelee eräässä kategoriassa koko NHL:n kärkipaikkoja

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin Anton Lundellin uran alku tarunhohtoisessa on taittunut upealla tavalla. Sentterilupaus on mättänyt kauden neljässä pelissä neljä pinnaa (2+2), mutta kokonaisuudessaan kokonaisvaltainen pelaaminen on ollut upealla tasolla.

Pelaaja lähentelee NHL:n alivoimatilastoissa sarjan kärkeä, kun puhutaan nimenomaan peliajoista. Hyökkääjä on kerännyt koko sarjassa yhdeksänneksi eniten alivoimavastuuta (16.15), ja sarjan hyökkääjistä se on eniten.

Hyökkääjissä kakkosena seuraa joukkuekaveri Aleksander Barkov kokonaisajalla 14.33. Alivoiman peliaikakeskiarvossa kaksikko on kaikki pelaajat huomioiden sijoilla yhdeksän (3.54) ja 14 (3.38). Hyökkääjistä tässä kategoriassa Lundellin ja Barkovin edellä on vain Minnesota Wildin Joel Eriksson Ek.

– Lundell on ollut uskomaton. Hän on pelannut erinomaisesti tähän saakka joka ottelussa. Lundell tekee todella ahkerasti töitä. Hän viipyy hallilla myöhään otteluiden jälkeen. Hän on aina ensimmäisenä hallilla, Barkov oli sanonut NHL:n verkkosivujen mukaan.

Kauden kaikki neljä peliään voittanut Florida ei kaiken kruunuksi kuulu ihan jäähyherkimpiin porukoihin. Se on kerännyt 48 rangaistusminuuttia, joka on kymmenenneksi eniten kaikista.

– Lundellilla on erinomaiset vaistot myös puolustuspelaamisessa. Vaikka pelasimme alivoimalla, hän pystyi luomaan tilanteita, pantteripaitojen päävalmentaja Joel Quenneville ihasteli.