Lähde: NHL:.n taiturimainen venäläistähti palaamassa KHL:ään – entinen supertutkapari pian taas yhdessä?

© Kuva: Getty Images

Suurin odotuksin NHL:ään pari vuotta sitten KHL:n ykköstähtenä lähteneen Nikita Gusevin NHL-ura saattaa olla.

29-vuotias laitahyökkääjä antoi testisopimuksella näyttöjä Toronto Maple Leafsin harjoitusleirillä, mutta Leafs jätti venäläistaiturin lopulta ilman sopimusta.

Venäläisen Match.tv:n toimittaja Pavel Lysenkov uskoo Gusevin olevan lähellä paluuta isiensä maille, joskaan ei välttämättä Pietarin SKA:n paidassa, jossa mies dominoi ruplaliigaa edellisellä kerralla.

– En sulje pois mahdollisuutta sille, etteikö Nikita voisi yhä allekirjoittaa sopimusta jonkin toisen NHL-seuran kanssa, mutta aikaa ei ole paljon. Kauden alkaessa sinun on tiedettävä, mitä aiot tehdä. Nikita on aikuinen mies ja hänellä on perhe ruokittavanaan. Todennäköisesti hän palaa KHL:ään.

– Entä mikä olisi hänen seuransa KHL:ssä? Oletan sen olevan SKA, mutten sulje Moskovan Dynamoa pois laskuista. Hän pelasi Dynamo-luotsi Aleksei Kudashovin alaisuudessa jo Pietarissa ja miehet tuntevat toisensa hyvin. Gusev istuisi mainiosta Dynamon ykkösketjuun Vadim Shipatsjovin rinnalle, Lysenkov heittää ilmoille mielenkiintoisen siirtoskenaarion.

Gusev muodosti Shipatsjovin kanssa kaudella 2016-17 yhden KHL:n historian tuhoisimmista tutkapareista. Gusev iski tuolloin 57 runkosarjaottelussa 71 (24+47) tehopinnaa. Shipatsjov mätti tähtilaiturin rinnalla 50 ottelussa tehot 26+50=76.

Isolla rahalla kasattu Pietarin SKA juhli tuon kauden päätteeksi KHL:n mestaruutta.