Sveitsin pääsarja NL:ssä liitävä Harri Pesonen keikkuu sarjan pistepörssissä neljäntenä tehoin 12+9. Tilastoissa on sellainen kummajainen, että maailmanmestari on sarjan maalipörssissä kakkosena, mutta Langnaun sisäisessä pörssissä hän miehittää vasta kolmatta sijaa.

Varsin kummallista siihen nähden, että maali- ja syöttömäärä eivät ole yhtään huonoja 19 pelatun matsin jälkeen.

– Kuulen tuosta aika paljon pukokopissa. Tietysti kaikki haluavat parhaan maalintekijän merkkinä toimivan keltaisen kypärän, pelaaja oli naurahtanut äskettäin Berner Zeitungin mukaan.

Langnaun pörssissä hyökkääjätähden edellä ovat ruotsalainen Jesper Olofsson lukemin 13+13 ja kanadalainen Alexandre Gernier saldolla 12+9. Koko sarjan pörssissä he ovat kärki ja kolmonen.

– Vakavasti sanottuna – ei tässä ole mitään pahaa verta. Tulemme toimeen todella hyvin ja vietämme aikaa myös vapaa-ajalla. Kemiat kohtaavat.

– Kun pääsimme pelaamaan ylivoimaa yhdessä, ajattelin, että ”vau – se voisi toimiakin.” Olofssonilla on loistava laukaus, Grenier on loistava pelintekijä, Aleksi Saarela ja minä teemme vähän kaikenlaista.

Suomen Liigan sarjajärjestelmästä äsken kovaan sävyyn puhunut muuramelaislähtöinen pelaaja palasi Sveitsiin täksi kaudeksi. Viime kausi meni KHL:ssä Metallurg Magnitogorskissa ja Ak Bars Kazanissa, jossa kaikkiaan 60 peliä toivat tehot 8+15.

– Halusin olla siellä perheineni, mutta se ei toiminut. Langnaussa ihmiset tietävät, että olen palkkani arvoinen.

Pesosen Tigersin kausi jatkuu perjantaina kuuden pisteen pelillä SC Berniä vastaan. Joukkueet keikkuvat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla 10 ja 11 – eli viimeisellä jatkajan ja ensimmäisellä karsiutujan paikalla.