Huomasitko? Liigassa katkesi lauantaina lähes kuuden vuoden ja 200 ottelun maaliton putki

SaiPa ja Sport kohtasivat lauantai-illan Liiga-kierroksella. Sport vei pidemmän korren voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3. Ottelussa nähtiin myös tapahtuma, jota ei ole päästy todistamaan pitkään aikaan.

Sportin riveihin täksi kaudeksi siirtynyt puolustaja Valtteri Hietanen laukoi nimittäin kiekon verkkoon ja tasoitti osumallaan pelin 1-1:een. Maali ja piste olivat Hietaselle ensimmäiset kotkapaidassa.

28-vuotias puolustaja olikin pelannut ennen tuota ottelua hurjat 197 Liiga-ottelua ilman maaleja. Viimeksi hän oli onnistunut maalinteossa 5.12.2015 JYPin paidassa Ässien verkkoon. Maaliton putki oli siis ehtinyt kasvaa jo lähes kuuden vuoden mittaiseksi.

Hietanen pelasi kyseisen JYP-kauden jälkeen kolme kautta Jukureissa, jossa maaleja ei syntynyt ainuttakaan. Toki täytyy huomioida, että kaksi viimeisintä kautta puolestaan sujuivat ulkomailla, toinen Japanissa ja toinen Valko-Venäjällä. Siitä huolimatta maaliton putki oli ehtinyt venähtää jo melkoisen pitkäksi.

Liiga-urallaan Hietanen on tahkonnut nyt yhteensä 343 ottelua pistein 4+41=45.