Rokotteesta kieltäytyneellä pelurilla ei asiaa Jarmo Kekäläisen joukkueeseen – näin suomalais-GM ja toinen pamppu perustelivat

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä on todistettu viime aikoina joukkueiden ja niiden jäsenien teiden erkanemisia koronavirusrokotteen ottamattomuuden takia. Yksi eniten aiheen takia otsikoissa ollut joukkue on Columbus Blue Jackets, jonka Zac Rinaldo joutuu valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen ilman treenileiriä.

31-vuotias hyökkääjä kieltäytyi ottamasta koronarokotetta, jonka takia hän ei saanut liittyä joukkueen mukaan. Rinaldo voi kuitenkin olla AHL-seura Cleveland Monstersin matkassa. Nyt seura perusteli vetämäänsä linjaa.

– Toivomme ihmisten ottavan rokotteen. Ja lisäksi haluamme heidän pitävän maskia niin paljon kuin mahdollista, sinitakkien johtoportaaseen kuuluva John Davidson sanoi The Athleticille.

Toisaalta on samalla sanottava sekin, että ihan argumentoitu oli Rinaldonkin lyhyt ja ytimekäs perustelu.

– En ole rokote- enkä maskivastainen. Liputan valinnanvapauden puolesta.

Blue Jacketsin kannalta tilanne on ikävä, kun kokenut hyökkääjä hankittiin joukkueeseen elokuussa. Ainakaan toistaiseksi hänestä ei ole joukkueelle minkään valtakunnan iloa. GM Jarmo Kekäläisen mukaan ”pallo on nyt Rinaldolla”.

– Teemme kaiken joukkueena, se on vaatimus seurassamme. Etenemme sillä ryhmällä, mikä on rokotettu kauttaaltaan, suomalaismestari selvitti.

Kanadan Hamiltonissa syntynyt rymistelijähyökkääjä on pelannut taalaliigassa kaikkiaan 393 ottelua pistein 18+24=42 (-48).