Naisleijonien MM-matka Calgaryssa päättyi alkuviikosta pronssijuhliin, kun Sveitsi kaatui päätöspelissä 3-1. Suomen turnaus oli kaksijakoinen, sillä Kanadalle ja Yhdysvalloille se hävisi kolmesti.

Toisaalta eurooppalaiset maat ottivat lukua neljästi maalierolla 14-1. Suomalaisten päävalmentaja Pasi Mustonen kommentoi pronssiottelua ja turnausrupeamaa Jääkiekkoliiton nettisivujen videohaastattelussa varsin poikkeuksellisin sanakääntein.

– Pronssiottelu oli odotetunlainen. Vastassa oli joukkue, joka käytännössä yhdellä pelillä ja parilla tuuripompulla vältti kymmenen peräkkäistä tappiota kaksissa MM-kisoissa…

– Voittamalla siis Venäjän viimeisen minuutin tuuri- ja jatkoaikamaalilla. Sveitsi meni yhtäkkiä neljän sakkiin. Tehtyjä maaleja oli ennen meidän kohtaamista neljä (näissä kisoissa).

Ylemmässä alkulohko A:ssa pelaava maa hävisi vuoden 2019 kisoissa kaikki viisi peliään, ja nyt sen ainoa voitto irtosi siis puolivälierässä. Selusta on kuitenkin turvattu, koska ylemmästä alkulohkosta ei voi pudota esimerkiksi sarjaporrasta alemmaksi.

Suomi sen sijaan selviytyi turnauksesta kunnialla, vaikka pohjoisamerikkalaiset olivat vielä liian kovia.

– Olen äärimmäisen tyytyväinen, pelin tasoon olin yllättynyt – oli parempaa kuin mitä odotin.