Lauantaina Porissa pelatun Ässien ja Lukon välisen Satakunnan paikallismatsin tähdistöpelaajavalinnat aiheuttivat kummastusta. Raumalaisjoukkue tuhosi Padan 0-6, mutta tähdiksi valittiin järjestyksessä Sakari Salminen, Kristian Pospisil ja Derek Barach.

Näistä hyökkääjät Salminen ja Barach ovat Ässien pelaajia. He jäivät luonnollisesti tehoitta, ja pelaajien tehotilastot näyttivät matsin tauottua lukemia -1 ja -2.

Tällaiset valinnat puhuttavat, mutta voivat olla pahimmillaan myös kiusallisia itse pelaajille. Suomen lentopallomaajoukkueen tähtipelaaja, Savo Volley hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu nosti Twitterissä esiin takavuosilta elävän esimerkin.

– Muistan yhen kerran, kun meiän passari kieltäyty menemästä hakemaan kolmea IS-tähteä. Huusi vaan, etten tule. Sillon oli vielä 3400 euroa voittajalle. Kuuluttaja kuulutti kylmästi uuden kolmen tähden saajan vastustajajoukkueesta. Hävetti, Ojansivu twiittasi.

Lelu Ojansivu

@LeluOjansivu

Marko Leppänen

@MarkoLeppnen
Nyt oli ehkä vähän punalasia näissä valinnoissa. #lukko #ässät #liiga
Muistan yhen kerran, kun meiän passari kieltäyty menemästä hakemaan kolmea IS-tähteä. Huusi vaan, etten tule. Sillon oli vielä 3400€ voittajalle. Kuuluttaja kuulutti kylmästi uuden kolmen tähden saajan vastustajajoukkueesta. Hävetti.

Nykypäivänä tähtiä valitsevat paikkakuntakohtaisesti tunnetut kiekkovaikuttajat, ja tässä tapauksessa kysessä oli Pertti Juhola. Aiemmin kunniasta saivat nauttia Ilta-Sanomien väki.