Jesperi Kotkaniemen tapaus käynnisti NHL:ssä uuden villityksen? Arizona saattaa pian tehdä oman offer sheetin

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanes nousi kiekkomaailman ykköspuheenaiheeksi, kun seura heitti sopimustarjouksen Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemelle. Seuraava sopimustarjoitus saatetaan nähdä jo pian, arvioi The Athleticin toimittaja Jeremy Rutherford.

Rutherfordin mukaan Arizona Coyotes voisi kiusata St. Louis Bluesia. Blues on ongelmissa  Robert Thomasin kanssa. Tilaa palkkakatossa on alle 800 000 dollaria, joten seura on erittäin haavoittuvassa asemassa.

– Jos katson nyt shakkilautaa, niin voisin hyvin nähdä tällaisen siirron ja sanoa, että en olisi kovin yllättynyt. Arizonalla on tarvittavat varausvuorot ja he rakentavat joukkuettaa uudelleen. St. Louis ei pystyisi vastaamaan yhden vuoden ja 4 miljoonan offer sheettiin, Rutherford kirjoittaa.

– Arizona voisi noudattaa Carolinan esimerkkiä Jesperi Kotkaniemen tapauksesta ja tarjota yksivuotisen sopimuksen isommalla palkalla ja neuvotella jatkosopimuksen uusiksi.

22-vuotias Thomas pelasi viime kaudella 33 NHL-ottelua. Hän iski niissä tehot 3+9=12. Parhaalla NHL-kaudellaan hän on nakuttanut 42 tehopistettä 66 otteluun.