Suomalaissukuisen NHL-pelaaja Jake Virtasen ura on ajautunut hurjaan syöksykierteeseen. Nuori maalintekijä ei ollut viime kaudella parhaimmillaan, Vancouver Canucks osti hänen sopimuksensa ulos ja häntä syytetään seksuaalisesta väkivallasta.

Nyt Virtasen agentti Kevin Epp on päättänyt puolustaa tulisesti asiakastaan. Hän julkaisi pitkän tiedotteen, jossa käy läpi vakavia syytöksiä ja haluaa oikaista joitakin käsityksiä.

– Neljä vuotta sitten Jake harrasti yhteisymmärryksessä seksiä naisen kanssa. Asiaan ei liittynyt huumeita tai alkoholia. Hän on ehdoton, ettei mitään sopimatonta tapahtunut ja kiistää kaikista jyrkimmin termein, ettei asia ei tapahtunut yhteisymmärryksessä, Epp kirjoittaa.

– Seksuaalinen väkivalta on todella vakava ja haitallinen ongelma, ja siitä syytettynä olemisella, ilman rikossyytettäkin, on järisyttävät seuraukset.

Epp lataa myös kovia syytöksiä toista osapuolta kohtaan ja painottaa, että asiassa ei epäillä rikosta tapahtuneen. Toinen osapuoli on nostanut henkilökohtaisen kanteen, jossa hän vaatii korvausta Virtaselta.

– Sillä välin, kun tätä asiaa käsitellään poliisitutkinnassa ja siviilioikeudessa, tätä voitaisiin kutsua yritykseksi tuhota henkilön maine lehdistössä ennen kuin tavalliset prosessit ehtivät valmistua tai yritykseksi saada rahallista kompensaatiota korkean statuksen urheilijalta, Epp kirjoittaa.

– On tärkeää korostaa, ettei Jakea syytetä mistään rikoksesta. Tällä hetkellä hän on tutkinnan alaisena, ja tutkinta kuuluukin asiaan, kun tällaisia vakavia syytöksiä esitetään. Ainoa oikeuteen edennyt tapaus on siviilioikeudessa, jossa Jakelta yritetään saada rahaa.