Tulisieluinen kiekkoasiantuntija Don Cherry sai shokkipotkut TV-asiantuntijan työstä vuonna 2019 legendaarisesta Hockey Night in Canada -ohjelmasta. Kovista puheistaan ja mielipiteistään huolimatta hän oli rakastettu hahmo kanadalaisessa jääkiekossa.

Cherryn potkut tulivat jättimäisen kohun saattelemana. Hän oli sanonut TV-lähetyksessä, että jokaisen kanadalaisen miehen pitäisi käyttää unikko-merkkiä osoittaakseen tukea maan armeijalle. Erityisesti Cherry viittasi maahanmuuttajiin, jotka hänen mukaansa nauttivat Kanadan tarjoamista eduista, mutta eivät käytä muutamaa dollaria armeijan tukemiseen.

Cherry ei itse kommentoinut potkujaan mediassa. Ennen kuin nyt. Kiekkoasiantuntija pitää omaa podcastia, jossa hän otti asian puheeksi.

– Ilmeisesti sanoin jotain. Kaikki tietävät, mitä sanoin. Tarjouduin selittämään ja en nyt pyytämään anteeksi mutta… Minun piti korjata tilanne, mutta he sanelivat ehtoja, joihin en pystynyt suostumaan. En pystynyt tekemään sitä. Niinpä minun piti kärsiä seuraukset, Cherry kertoo.

– Olen yhä sitä mieltä, että jokaisen kanadalaisen pitäisi pukeutua unikko-merkkiin. Nuoret miehet ovat kuolleet meidän vuoksemme ja turvanneet meidän elintasomme. Me saamme nauttia maidosta ja hunajasta, ja kyllä sanon niin, koska Kanada on maailman paras maa. Sain potkut ja olen nyt työtön, jos ei lasketa tätä podcastia.

Cherry myös kertoi, että monet pelaajat, GM:t ja tavalliset kansalaiset ovat osoittaneet hänelle tukensa.

– Poliisit, armeijan joukot ja palomiehet tukevat minua. He ovat aika hyviä tyyppejä olla omissa riveissä.