Jenkkihyökkääjä Alex Galchenyuk oli ikäluokkansa parhaita pelaajalupauksia. Ei ollutkaan yllätys, että hänet varattiin vuoden 2012 varaustilaisuuden kolmantena pelaajana. Ura lähtikin lupaavasti liikkeelle Montreal Canadiensin riveissä.

Kausi 2017-18 oli Galchenyukin viimeinen Montrealissa. Hän rikkoi silloin 50 tehopisteen rajapyykin jo toista kertaa urallaan. Siitä alkoi kuitenkin Galchenyukin alamäki. Seurat ovat vaihtuneet, mutta taso on jatkanut laskemistaan. Arizona Coyotes, Pittsburgh Penguins, Minnesota Wild, Ottawa Senators ja Toronto Maple Leafs on kaikki koluttu läpi.

Torontossa Galchenyuk näytti pitkästä aikaa piristymisen merkkejä. Hänen roolinsa oli pieni, mutta 26 runkosarjamatsissa hän nakutti kelvolliset tehot 4+8=12. Pudotuspeleissä hän oli erityisen hyvässä vireessä. Kuuteen otteluun Galchenyuk iski tehot 1+3=4.

Ensi kaudeksi Galchenyukilla ei ole sopimusta. Sportsnetin asiantuntija Luke Fox kuitenkin raportoi, että useat seurat ovat kiinnostuneet hyökkääjästä. Vahvimpana ehdokkaana hän mainitsee Montrealin, joka Galchenyukin aikanaan myös varasi.

Toronto ei kuitenkaan ole kokonaan sulkenut ovea jatkosopimukselle Galchenyukin kanssa. Myös Anaheim Ducks on mahdollisesti kiinnostunut uralleen uutta suuntaa hakevasta pelimiehestä.