Lukon alkukesästä jääkiekon Suomen mestariksi valmentanut Pekka Virta avasi uuden aikautensa SaiPan peräsimessä oikein mallikkaalla tavalla. Lappeenrantalaisjoukkue ylsi kotimaisen kiekkokauden avausturnauksen, perinteisen Rauman Pitsiturnauksen finaaliin asti. Siellä Virran lauma löi tämän entisen joukkueen Lukon 4-2 ja voitti turnauksen.

Kun SaiPa ei ollut yltänyt koskaan edes finaaliin, on mestaruus luokkaa historiallinen temppu. Lukko oli turnauksen hallitseva mestari.

SaiPan päivä alkoi jo ennen aamuyhdeksää Sport-pelillä, jonka se voitti 2-1. Toisessa alkulohko-ottelussa TPS oli parempi maalein 1-0, ja näin Idän Ihmeen tie vei välieriin KooKoota vastaan. SaiPa voitti 4-2 ja eteni finaaliin, johon Lukko ylsi voitettuaan alkulohkossa Ässät 3-0. KooKoolle se hävisi samoin lukemin, mutta välierässä TPS (2-0) jäi kevään liigafinaalien tavoin jalkoihin.

Turnauksen huipentaneessa finaalissa lappeenrantalaisille osuivat Ville Petman, Dominik Lakatos, Jaakko Lantta (1+1) ja Valtteri Ojantakanen. Lukon häkit olivat Niklas Ylitalon ja Scott Pooleyn käsialaa, päivällä Ässiä vastaan verisen osuman Lenni Killiseltä saanut Kristian Pospisil syötteli kaksi häkkiä.

SaiPa

@Liiga_SaiPa
Se on siinä! Kauden ensimmäinen pysti!

Suuri kiitos @TeamRaumanLukko hyvin järjestetystä turnauksesta. Meillä oli hyvä ja turvallinen olla.

Olipa upeaa nähdä, kuulla ja tuntea yleisön pauhu!

Kiitos!

#SaiPa #Liiga #Pitsiturnaus #YlpeästiKeltamusta #Lappeenrantan

Pitsiturnauksessa ei pelattu pronssipeliä, ja sijoille 3-4 päätyivät semifinaaleissa taipuneet KooKoo ja TPS. Sijoitusottelun 5-6 voitti Ässät, kun Sport taipui luvuin 1-3.