Minnesota Wildin maalivahti Kaapo Kähkönen oli yksi niistä pelaajista, jotka joukkue jätti suojaamatta NHL:n uusimmalta tulokkaalta, Seattle Krakenilta. Taalaliigan tuorein tuttavuus olisi siis voinut napata pelurin itselleen, mutta toisin kävi.

Kun läntisen konferenssin Tyynenmeren divisioonaan mukaan tuleva Kraken nappasi joukkueesta pakki Carson Soucyn, jatkaa helsinkiläislähtöinen nuorten maailmanmestari Minnesotan väreissä vastakin.

– Tiesimme menettävämme toisen heistä, ja olemme nyt erittäin iloisia, että Kaapo jatkaa meillä. Hän on näyttänyt potentiaalinsa ja odotamme hänen jatkavan samaan tahtiin, Minnesotan GM Bill Guerin summasi seuran kotisivujen videohaastattelussa.

Wild oli pakotettu tietynlaiseen riskiin, kun se suojasi Krakenilta ykköskassari Cam Talbotin. Kähkösen menettäminen olisi taatusti kirpaissut, kun esimerkiksi viime kaudella hän pysäytteli pikkumustia 24 runkosarjapelissä 90,2 prosentin varmuudella. Sitä edellisen kauden saldo oli 34 ottelussa huikea 92,7.

– Tässä on ollut vaikeita päätöksiä, mutta luulen, että teimme oikein. Olemme onnekkaita, kun maalivahtiduoomme ei koskettu. He olivat jo viime kaudella todella hyviä.

Talbot komppasi Kähköstä viime kaudella otettuaan kiekkoja kiinni 91,5 prosentin varmuudella.

LUE MYÖS:
Millainen Seattle Kraken -nippu on? Näin luotsi puhui, Joonas Donskoi sai maireat kehut