Voitto, sieltä tuli voitto! Jäätävän hyvä Jussi Olkinuora torjui kaiken – Leijonat taas MM-kisojen mitalipeleihin

© Kuva: Getty Images

KHL-joukkue Metallurg Magnitogorskin maalivahti Jussi Olkinuoran 28 torjuntaa ja HPK:ssa viime kaudella ihastuttaneen Jere Innalan maali riittivät tuomaan Suomelle 1-0-pakkovoiton Latvian Riiassa pelattavien jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä Tshekkiä vastaan.

Ensimmäisen kympin aikana alakynteen jäänyt Suomi heräsi alkulohkon Kanada-pelin tavoin nytkin hitaasti, mutta jälkimmäiset 50 minuuttia olivat Leijonilta raudanlujaa joukkuepelaamista. Sen toimivuus konkretisoitui parhaiten pitkillä hyökkäyspään paineilla tai Suomen ollessa Tshekin vastaavissa tilanteissa äärimmäisen sitoutunut ja sitkeä Olkinuoran ympärillä.

Vaikka punavalkopaidoilla oli hetkensä, ei Leijonat näyttänyt horjuvan ratkaisevasti mistään. Olkinuoran ja muutaman sinivalkoisen pelurin parit kiekolliset virheet aiheuttivat omassa puolustuspäässä sydämen ylimääräisiä tykytyksiä, mutta Leijonat selvisi.

Jos mukaan lasketaan vuoden 2019 kultaisten MM-kisojen pudotuspelit, on Suomi päästänyt neljässä edellisessä pudotuspeliottelussa vain kuusi maalia – ja kolmessa sen sijaan vain yhden! Torstaina Olkinuora joutui viimeisellä minuutilla tolkuttomaan tulitukseen.

Torstai-illan toinen puolivälierä Venäjän olympiakomitean ja Kanadan välillä meni jatkoajalle 1-1-tilanteessa. Surkeasti turnausurakkansa avannut Kanada voitti pelin lopulta.

Lauantain välieräparit ovat siis USA-Kanada ja Suomi-Saksa.