Iiro Pakarisen tähdittämä ”HPK-ketju”, jossa keskellä ja toisella laidalla ovat viilettäneet Petri Kontiola ja Jere Innala, on ollut Leijonien kenties ehjin ja kokonaisvaltaisesti parhain ketju Latvian Riiassa pelattavissa jääkiekon MM-kisoissa.

Aiemmin yhdet maailmanmestaruuskekkerit kokenut Pakarinen on ollut edellisen ja siis ainoan kerran mukana MM-jäillä 2014 – ja nyt hän loistaa heti perään seitsemän vuotta myöhemmin. Mikä homma?

– Maajoukkueen, sitä seuraavien, tutkasta olen varmaan hävinnyt seitsemäksi vuodeksi, mutta Pohjois-Amerikassa tuli vietettyä pari vuotta ja muutaman kauden vielä KHL:ssä. Muutama pyyntö tuli aikoinaan MM-leirille, mutta Pohjois-Amerikassa oli sellaisia kausia, missä olin AHL:ssä ja NHL:ssä ylös ja alas rampaten. Perhe oli Suomessa ja olin erossa heistä, Suonenjoen lahja suomalaiselle kiekkoilulle sanoi perjantain välipäivän haastattelussa.

– Tein siis muutaman kerran päätöksen, etten lähtenyt leirille – oli parempi mennä kotiin. Joka vuosi olen ollut kyllä pelikunnossa.

Vuonna 2014 Pakarinen sai kaulaansa hopeaa upottaen Kanadan puolivälierässä vain muutama minuutti ennen loppua syntyneellä 3-2-voittomaalilla. Noissa kisoissa hyökkääjä iski kolme niittiä, ja nyt tilillä on tehot 3+1. Tehokasta!

Seuraavaksi MM-hopeamitalisti kohtaa Saksan välierässä. Maata luotsaavat Toni Söderholm ja Ville Peltonen – luotsit, jotka olivat Pakarisen joukkuekavereita kaukalossa HIFK:ssa kausina 2012-14!

– He olivat tosi hyviä joukkuekavereita. Kun menin HIFK:hon, sain isällistä ohjausta joka asiasta kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella. Istuin Villen vieressä kopissa.

Tehokkaalla pelurilla, siis hyökkääjä on kerrottava myös jokseenkin yllättävä muisto.

– Söden parina taisin pelata muutaman pelin yhdellä kaudella pakkina. Hienoja miehiä ovat molemmat, hyökkääjä Pakarinen selitti.

Luvassa on siis todellinen trilleri. Se alkaa kello 18.15.