NHL:n kesän siirtomarkkinoille saattaa olla vapautumassa melkoinen hyökkääjävonkale.

Edmonton Journal -lehti paljastaa, että Edmonton Oilersin tähtihyökkääjä Ryan Nugent-Hopkinsin jatkosopimusneuvottelut ovat tällä hetkellä pahasti umpisolmussa. Lehden haastattelemien lähteiden mukaan tällä kaudella pääosin laitahyökkääjän tontilla peluutettu 29-vuotias kanukkitähti hakee korotusta nykyisen sopimuksensa vuosipalkkaan, joka on kuusi miljoonaa dollaria.

Oilersin GM Ken Holland puolestaan näkee aiemmin keskushyökkääjän paikalla esiintyneen entisen NHL-ykkösvarauksen statukseltaan kahden kärkiketjun laitahyökkääjänä, ei sentterinä. Holland olisi tämän vuoksi valmis maksamaan tähdelleen ”vain” laitahyökkääjän palkkaa.

Edmonton Journalin mukaan Holland olisi valmis rustaamaan tällä kaudella 52 runkosarjapelissä 35 (16+19) tehopinnaa iskeneelle Nugent-Hopkinsille viiden vuoden jatkon 5,5 miljoonan taalan vuosipalkalla.

Sportsnetin Elliotte Friedman puolestaan paljastaa Oilersin ja Nugent-Hopkinsin leirin olleen erittäin lähellä jatkosopimusta vähän ennen vuodenvaihdetta. Friedmanin mukaan sopimusneuvottelut keskeytettiin tuolloin viime hetkillä.