Entinen KHL-supertähti jättämässä NHL-kaukalot – venäläissivustolta karu tuomio: ”Ei vain sovi NHL:ään!”

© Kuva: Getty Images

KHL:n takavuosien megatähti, kaksi viime kautta NHL:ssä kiekkoillut Nikita Gusev on suuntaamassa ensi kaudeksi takaisin Venäjälle, kertoo Sport24.ru.

Venäläissivuston tietojen mukaan Gusev on palaamassa tulevaksi kaudeksi KHL:n mahtiseura Pietarin SKA:n riveihin. Gusev takoi toistaiseksi viimeisellä KHL-kaudellaan 2018-19 62 ottelussa hirmutehot 17+65=82 voittaen sarjan pistepörssin ennen siirtymistään kahden vuoden sopimuksella New Jersey Devilsiin.

Sport24 arvioi taiturimaisen Gusevin liikenopeuden olevan suurin syy NHL-uran tyssäämiseen.

– Vika ei ollut joukkueessa tai valmentajassa, vaan Gusevissa itsessään. Ilmeisesti hän ei vain sovellu NHL-pelaajaksi. Nikitalta puuttuu luistelustaan se terävyys ja liike, mitä NHL:ssä pelaaminen vaatii. Hänen laajat kaarroksensa ovat asia, jota on mahdotonta hyväksyä tuossa liigassa, venäläissivusto kritisoi.

Gusev pelasi tällä NHL-kaudella 31 runkosarjapeliä tehoin 4+6=10. Venäläishyökkääjä kaupattiin siirtotakarajalla Devilsistä Florida Panthersiin, jossa mies putosi lopulta kokonaan pelaavasta kokoonpanosta. Pudotuspeleissä Gusev ei saanut tililleen ainuttakaan ottelua.