Mikä yhdistää Slovakiaa, Sveitsiä, Tanskaa, Saksaa, Latviaa ja Kazakstania jääkiekon MM-kisoissa?

Vastaus: Se, että kaikki ovat pelanneet fantastisen ennakkoluulottomasti ja yllättäneet otteillaan enemmän ja vähemmän.

Siis ennen tiistaina Slovakia ja Saksa olivat ainoat puhtaan pelin maat maiden keikkuessa lohkojensa kärkipaikoilla. Slovakian jalkoihin ovat jääneet Valko-Venäjä (5-2), Iso-Britannia (2-1) ja Venäjä (3-1).

– Tämä on mahtava tunne! Puhuimme toisella tauolla siitä, että yksi kuti voi muuttaa pelin. Olen onnellinen, että olin maalari. Olemme erittäin tyytyväisiä voittoon ja kolmeen pinnaan, Venäjän upottanut Martin Gernat hehkutti Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Joukkueen kärkiukoista Peter Cehlarik (2+4) ja Marek Hrivik (2+2) keikkuivat ennen tiistain myöhäispelejä pistepörssissä kakkosena ja nelosena. Hyvässä tikissä on ollut myös Lukon Suomen mestari Kristian Pospisil (2+0), ja liekehtivään joukkueeseen kuuluvat lisäksi SaiPa-pakki Mario Grman, TPS-junnujen puolustaja Samuel Knazko sekä Kärpät-hyökkääjä Michal Kristof, Pospisilin joukkuekaveri Pavol Skalicky ja TPS:n toinen junnu, hyökkääjä Juraj Slafkovsky.

– Pelasimme paremmin kuin Venäjä. Luistelimme hyvin, pidimme kiekkoa, loimme hyviä paikkoja. Nämä ovat niin tärkeitä juttuja itseluottamukselle. Voimme voittaa minkä tahansa joukkueen, maalivahti Julius Hudacek iloitsi.

– Meidän on jatkettava vastaisuudessa siitä, mihin kolmessa ensimmäisessä pelissä jäimme. En tiedä, mitä viestejä tämä lähettää muille maille, Gernat jatkoi.

Slovakia puntaroi seuraavaksi todellisessa herkkupalassa Sveitsin torstaina.

– Itseluottamus on tällä hetkellä aika korkealla, mutta silti meidän on jatkettava töitä ja pelattava samalla tavalla jokaisessa ottelussa, veskari Hudacek rauhoitteli.

– Sveitsi on yksi turnauksen parhaista joukkueista.

Viime vuosina enemmän ja vähemmän kärkimaiden kelkasta pudonnut Slovakia janoaa taatusti menestystä, ja edellisen kerran se on ollut esimerkiksi mitaleilla vuonna 2012. Silloin irtosi Helsingin ja Tukholman kisoista MM-hopeaa.

LUE TIISTAIN MM-KISAJUTUISTA MYÖS:
Ja näin MM-jäillä nähtiin taas pienimuotoinen paukku: Iso-Britanniallakin on enemmän pisteitä kuin Kanadalla ja Ruotsilla – yhteensä

Ja näin MM-jäillä nähtiin taas pienimuotoinen paukku: Iso-Britanniallakin on enemmän pisteitä kuin Kanadalla ja Ruotsilla – yhteensä

Koronavirus vaikuttaa MM-kisapeleihin: Tässä on niin tolkuton sääntö, kuin olla ja voi – NHL-peluri suurissa vaikeuksissa