No pitihän se arvata: Nuorten MM-jäillä totaalisesti tyrmätty Ruotsi heräsi kuolemanpeliin – ja aiheutti USA:lle täydellisen farssin

© Kuva: AK Bars

Jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa vuodesta 2003 lähtien mitaleille yltäneen USA:n putki loppuu Texasin kotikisoissa, ”kiitos” Ruotsin puolivälierien jättiyllätyksen. Alkulohkossa luvuin 1-12 murjotut sinikeltaiset löivät tähtipaidat 5-2 marssien mitalipeleihin puolustavana maailmanmestarina.

– Joukkueemme kokoontumistapa ja toisillemme antama tuki olivat hämmästyttäviä juttuja. Meidän on pidettävä kiinni tästä energiasta ja joukkuehengestä välierissä. Peli Kanadaa vastaan oli meiltä todella huono, Ruotsin kippari Liam Dower Nilsson sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla viitaten 1-12-selkäsaunaan.

Vaikka Ruotsi vuonna 2019 voittikin, on nyt kyseessä sensaatio. Kun Jaroslavlin vuoden 2003 kisoissa neljänneksi jäänyt USA oli tuolloinkin välierissä, putosi maa nyt vasta neljättä kertaa mitalipeleistä. Aiemmin tällainen katastrofi on käynyt toteen ikäluokan kolmissa ensimmäisissä MM-kisoissa vuosina 1999-2001. Lisäksi voitto oli Ruotsille kautta aikain neljäs USA:sta.

– Ruotsin porukka on todella hyvä. Tiedostimme heidän erityistaidot, heidän veskarikin on hyvä. Ei muuta kuin hattu päästä, jenkkiluotsi Dan Muse hymähti.

Yhdysvallat on ikäluokan suvereeni ykkönen mitalitilastossa, kun sillä on lätkiä palkintokaapissa 17 kappaletta – näistä kultia on kymmenen, hopeita neljä ja pronsseja kolme. Suomi keikkuu kakkosena saldolla 4+3+4=11.

LUE KISAJUTUISTA MYÖS:
Se oli kova testi! Pikkuleijonat jännäristä MM-välieriin, Suomelle tunnustusta: ”Pelasimme yhtä turnauksen parhaista joukkueista vastaan ja liki voitimme”


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.