Pikkuleijonat selvitti tiensä alle 18-vuotiaiden MM-kisojen välieriin, kun se kaatoi Sveitsin puolivälieräjännärissä luvuin 2-0. Samu Salminen iski sinivalkoisille 1-0-maalin neljä sekuntia ennen toista taukoa, Aleksi Heimosalmi puolestaan niittasi kolmoserän puolessa välissä tiskiin lopulliset luvut.

– Tämä oli kova ottelu. Onneksi saimme tehtyä pari maalia ja jatkamme välieriin. Hyvä näin, suomalaispakki Viljami Juusola sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla.

– Pelasimme yhtä turnauksen parhaista joukkueista vastaan ja liki voitimme. Meilläkin oli todella hyvä joukkue, ja yritimme voittaa. Näytimme epäilijöille, että olemme hyviä pelaajia ja osaamme pelata. Sveitsiläislätkä menee eteenpäin, joukkueen hyökkääjä Attilio Biasca puolestaan tunteili.

Sveitsi ei päästänyt Suomea missään nimessä helpolla, ja esimerkiksi Louis Robin sai saumansa tasoittaa matsin päätöserässä rangaistuslaukauksesta. Se kuitenkin kilpistyi maalivahti Aku Koskenvuohon. Laukaukset kirjattiin tasaisessa taistossa Suomelle 25-23.

– Olen todella, todella iloinen tulokseen. Tämä oli meille erittäin vaikea peli. Alku oli hyvä, mutta emme pystyneet maalaamaan. Sveitsi oli tähän mennessä sitoutunein puolustusjoukkue, Pikkuleijonien luotsi Petri Karjalainen mietti.

Suomi sai voiton lisäksi muitakin iloisia uutisia osakseen, kun ensimmäisessä pelissä kovaa osumaa saanut Oliver Kapanen palasi kokoonpanoon. Suurlupaus Brad Lambert tuli hänkin mukaan.

Sinivalkoiset kohtaavat MM-välierässä Venäjän, toisen parin muodostavat Kanada ja Ruotsi.