Jääkiekon suurmaiden kastiin laskettavan Tshekin MM-turnaus Latvian Riiassa on alkanut katastrofaalisesti. Kun ensiksi tuli nokkaan Venäjältä 3-4 ja sitten Sveitsiltä 2-5, alkaa jo jatkopaikan suhteen riittämään työmaata – vaikka turnaus vasta alkumetreillä onkin.

Sveitsi kurmotti Tshekkiä latomalla lauantai-illan kohtaamisessa peräti neljä ylivoimamaalia. Hävinneen maan kapteeni Jan Kovar ei lähtenyt selittelemään, vaan pikemminkin kehumaan voittanutta osapuolta.

– Pelaan itsekin Sveitsissä ja tiedän, kuinka monta hyvää jengiä sieltä tulee. Sveitsiläiskiekko on mennyt eteenpäin vuosi vuodelta. Tässä pelissä ero tuli jäähyistä – eli meillä oli alivoimaa paljon, ja se oli tavallaan virhe, EV Zugin hyökkääjä luetteli Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Turnauksessa tehot 0+2=2 saalistanut Kovar oli kyllä oikeassa viitaten erikoistilanteisiin. Jäähyminuutit menivät Tshekille 14-6.

Tshekin ykkössentteri lisäsi puheensa loppuun varsin erikoisen kuuloisen väitteen – olkoonkin, että Sveitsi on haastanut isompiaan viime vuosina mainiosti.

– Luulen, että Sveitsi on turnauksen yksi suosikeista.

Maiden voimasuhteet ovat olleet viime vuosina kääntymään päin, sillä muinoin MM-jäillä todella kovaksikin tiedetty Tshekki on ottanut edellisen mitalinsa vuonna 2012, jolloin Helsingin ja Tukholman kisoista irtosi pronssia. Sveitsi on puolestaan napannut tuon jälkeen kaksi hopeaa, keväinä 2013 ja 2018.

Kolmas pelipäivä, sunnuntai:
Iso-Britannia-Slovakia klo 12.15
Norja-Italia klo 12.15
Kazakstan-Suomi klo 16.15
Ruotsi-Valko-Venäjä klo 16.15
Kanada-USA klo 20.15
Tanska-Sveitsi klo 20.15