Jesse Puljujärvi mässäili taas hyvät pisteet ja kovan tehotilastolukeman – luotsi oli kehunut innokkaasti: ”On ollut todella hyvä pelaaja”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersissa vihdoin kovaan vireeseen päässyt Jesse Puljujärvi jatkoi likehdintäänsä NHL:ssä myös tiistaiyönä, kun öljypaidat kaatoivat Vancouver Canucksin luvuin 5-3. Suomalainen niittasi pelin 0-1-avausmaalin, 1-2-osuman hän puolestaan syötti.

Puljujärvi avasi hanat pistepörssin kärkinimi Connor McDavidin syötöstä, elämänsä kautta pelaava suomalainen sen sijaan alusti myöhemmin Tyson Barrien maalin laitettuaan mailaa kiekkoon maalineduskahakassa.

Oilers-luotsi Dave Tippett oli kehunut suomalaista Oilersnationin Zach Laingin mukaan ylväästi. Näet aihetta käsittelevät kaikki Twitter-päivitykset alkaen ohesta. Päivät, tai no vastuu ainakin, liigajoukkue Kärpissä on saanut aikaan liki ihmeen.

– Puhuimme GM Ken Hollandin kanssa toivovamme Jessen palaavan tänne joskus. Monet joukkueet olivat kiinnostuneita hänestä, mutta Ken ei halunnut antaa häntä pois.

– Tunsimme, että Jessen pelaaminen on kypsynyt, ja että hän sopisi meille hyvin. En ole varma, miten asiat menivät aiemmin, mutta nyt hän on tullut messiin ja pelannut erittäin hyvin – hän on sopinut joukkoomme hyvin.

Edmontonin ykkösketjun oikean laiturin ilta oli nappisuoritus, sillä reilut 16 minuuttia pelannut Puljujärvi saalisti tehotilastoon lukeman +3 ja samalla joukkue sinetöi jatkopaikan kolmannen kerran sitten kauden 2006-07. Suomalainen on iskenyt tällä kaudella 49 pelissä tehot 13+10=23 (+8).

– Hän on iso, vahva kaveri, joka pelaa kovasti. Jessellä on olemassa hyvät taidot ja hänen pelaamisensa on parantunut edelleen.

– Puljujärvi on todellakin omaksunut pelaamisen pienissä tiloissa ja maalin edessä – siinä hän on parhaimmillaan. Hän on ollut todella hyvä pelaaja.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
”Kelaan hänen olevan maailman paras pelaaja” – Aleksander Barkov nousi taas joukkueensa ykkösnimeksi, ja Olli Jokisen rinnalle kovan tilaston kärkikaksikkoon

Ilmiömäinen Sebastian Aho takoi kypärätempun NHL:ssä – joukkuekaverilta suorat sanat pistehirmusta: ”Täydellinen pelaaja – mitä muuta voin sanoa?


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.