Uuden viikon kärkeen kävi selväksi se, että Boston Bruins ja Colorado Avalanche ovat NHL:n ensimmäiset varmat pudotuspelien toisen kierroksen joukkueet. Bruins marssi avauskierrokselta jatkoon pudotettuaan Washington Capitalsin voitoin 4-1.

Maanantaiyönä irronnut ratkaiseva 3-1-voitto oli isoksi osaksi myös Tuukka Raskin ansiota. Pudotuspeleissä hirmuvireeseen päässyt savonlinnalainen otti kiinni peräti 40/41 kutia nousten ratkaisupelin ykköstähdeksi.

34-vuotias konkari on ollut pudotuspeleissä loistovedossa, ja pikkumustat ovat tarttuneet viidessä pelissä peräti 94,1 prosentin varmuudella. Tuore ennätysmies Rask lisäsi johtoaan joukkueen kaikkien aikojen pudotuspelien voittotilastossa, ja nyt niitä on suomalaisella povitaskussa jo 55 kappaletta.

Rask voi mennä tilastossa menojaan, sillä kakkos- ja kolmossijat irtoavat 53 ja 36 voitolla.

Bruins sai aihetta iloon muutenkin, sillä aiemmin ottelusarjassa kovan iskun päähänsä Dmitri Orlovilta saanut Kevan Miller on päässyt sairaalasta. Asia käy ilmi Bruinsin nettisivuilta.

– Hän tuntee olonsa pikkuisen paremmaksi, tuoreen jatkajajoukkueen luotsi Bruce Cassidy oli sanonut.

Bruins kohtaa 2. kierroksella joko Pittsburgh Penguinsin tai NY Islandersin.