Kun Boston Bruins kaatoi NHL:n lauantaiyössä Washington Capitalsin 4-1 joukkueiden pudotuspelien avauskierroksen neljännessä keskinäisessä kohtaamisessa, varmisti Tuukka Rask samalla historiaa. Pelissä 19/20 torjuntaa ottanut suomalainen venyi uransa 54. pudotuspelivoittoonsa noustuaan tämän tilaston kaikkien aikojen kärjeksi Bruinsissa. Gerry Cheevers on kakkosena 53 kiinnityksellä.

Pelissä päähuomion vei kuitenkin ikävä kyllä täysin toisenlainen tapaus. Capsin Dmitri Orlov osoitti epäinhimillisiä piirteitä toisessa erässä 0-0-tilanteessa niitattuaan Kevan Milleriä pään seudulle Washingtonin puolustusalueella. Bostonin kolmosparin pakilla oli suuria vaikeuksia päästä ylös ja pois jäältä yksin.

– Kevan on sairaalassa, ja hänelle tehdään siellä joitakin CT-tutkimuksia. Emme tiedä mitään muuta ennen hänen sieltä palaamista, Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy sanoi NHL:n nettisivuilla.

Orloville määrättiin rumasta niitistä ensin suuri rangaistus, mutta sen pituutta pudotettiin videotarkistuksen jälkeen. Pelaaja sai lopulta 2+2-minuuttia väkivaltaisuudesta.

– Minulle kerrottiin, että tapauksessa nähtiin Millerin saavan ensin kosketus olkapäähän, tai johonkin ylävartaloon. Ei se meistä näyttänyt ihan siltä.

Boston kosti tapauksen 33 sekuntia jäähyn alkamisen jälkeen iskettyään 1-0-maalin. Kun Bruins lopulta voitti siis 4-1, siirtyi se ottelusarjassa johtoon jo voitoin 3-1.

– Meistä tuntui, että meidän oli saatava se maali hänelle. Hän on iso osa tiimiämme, osuman alustanut David Pastrnak heitti.

– Me lyömme heitä tulostaululla, emmekä ota typeriä rangaistuksia. Vastaamme tarvittaessa, mutta pelasimme nyt oikealla lailla suuren osan pelistä, yhden maalin kiskaissut Matt Grzelcyk jatkoi.

Bostonilla on seuraava sauma lyödä jauhot Washingtonin kurkkuun maanantaiyön viidennessä osassa.

LUE NHL:N LAUANTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Nyt tuli valtava kakku! Colorado-hyökkääjä sivuun ruman töötin takia – sanktio voi jatkua jopa ensi kaudelle