Voiko tätä enää nätimmin suorittaa? Leijonien maailmanmestari kajautti vastustajan ja itsensä Kuuta kiertävälle kehälle hirvittävällä töötillä

© Kuva: Getty Images

Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelataan jo pudotuspelejä, ja maanantaina toisistaan mittaa ottivat puolivälierien toisessa osassa Skellefteå ja Luulaja. Leijonien maailmanmestari Juhani Tyrväinen oli joukkueensa 3-2-voitossa esillä isosti.

Ottelusarjan 1-1:een tasoittaneen Luulajan hyökkääjä iski toisessa erässä 0-1-maalin, ja avauserässä hän nousi esille valtavan töötin ansiosta. Pelaaja lähetti Phillip Brobergin Kuuta kiertävälle radalle lentäen itsekin komean kaaren.

Selostajakaksikonkin innostuneeksi saanut taklaus oli kovuudesta huolimatta kaikesta päätellen puhdas – tai ainakaan siitä ei jaettu minkään valtakunnan jäähyä, vaikka toinen erotuomari seurasi pommia lähietäisyydeltä.

Seinäjoelta lähtöisin oleva mainio kahden suunnan sentteri on viimeistellyt kahdessa pudotuspeliottelussa tehot 1+0=1 (-3). Jäähyminuutteja on Tyrväiselle on kertynyt kaksi kappaletta.

Runkosarjan nelonen Skellefteå ja vitonen Luulaja kohtaavat vielä ainakin kolmesti, sillä tie välieriin aukeaa neljällä voitolla.