Boston Bruinsin Tuukka Rask pelasi keskiviikon vastaisena yönä vihdoin NHL-kauden ensimmäisen nollapelinsä Buffalo Sabresin kaaduttua luvuin 2-0. Suomalainen otti 32 torjuntaa, ja yksi eniten tähän päätään hakanneista oli Arttu Ruotsalainen. Debytanttihyökkääjän kolme laukausta maalia kohti oli Sabres-hyökkääjistä toiseksi eniten.

Ottelun ykköstähti oli taiston tauottua vaatimaton.

– Tässä oli kyse puoliksi taidosta ja puoliksi onnesta, kai, hymähti Bruinsin sivuilla Rask, joka palasi vasta äskettäin sairastuvalta kärsittyään ylävartalovammasta.

Savonlinnalaislähtöinen molari on napsinut pikkumustia tällä kaudella 91,6 prosentin tarkkuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,22. Jotta vire jatkuu vastakin, joutuu Rask seuraamaan kuulemma kuntoaan – toisaalta nyt olo tuntui tarpeeksi hyvältä.

– Täytyy pitää huoli voimasta ja muusta niin hyvin kuin mahdollista. Toivottavasti pystyn pelaamaan vielä monta kuukautta jatkossakin. Tunnen oloni hyväksi. Nyt mikään ei vaivaa minua, joten hyvä näin.

Bruins kipusi voittonsa myötä 58 pisteeseen ja itäisessä divisioonassa joukkue keikkuu nelossijalla. Ensimmäinen karsiutujan paikka on kuusi pinnaa takana, joskin sen tilan NY Rangers on pelannut kaksi ottelua Bruinsia enemmän.