Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa! Kevin Lankinenkin aseeton Patrik Laineen tähtitieteellisessä soolossa, jopa John Tortorella innostui kehumaan

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin tykki Patrik Laine tarpoi ikuisuudelta tuntuneen ajan ilman maaleja vaikeuksissa, mutta nyt verkot ovat alkaneet vihdoin venymään. Tamperelainen upotti ensiksi Chicago Blackhawksin reppuun yhden osuman ja heti seuraavassa pelissä, eli viime yönä, kaksi maalia.

Vaikka Columbus tiistaiyön matsin hävisikin jatkoajalla 3-4, jäi Laine otsikoihin isoilla kirjaimilla. Ottelun kakkostähden toinen maali oli tolkuton näyte hyökkääjän sooloiltua yksin koko kentän läpi. Loistofakta on sekin, että kauden maalimääränsä 12:een nostaneen pelurin 14 ottelua käsittänyt maaliton putki on nyt syvällä romukopassa.

Laineen on oletettu olleen luotsi John Tortorellan silmätikku – mutta tiistaiyön koitoksen jälkeen suomalainen sai kehut.

– Hän on todella hyvä pelaaja, kun hän ryhtyy taisteluun, luotsi kehui.

– Silloin tapahtuu hyviä asioita, kun menee maalille. Maali oli hyvä esimerkki. Maali antoi minulle itseluottamusta, Laine kuittasi saaden jopa hymyn Tortorellan kasvoille.

Pelaaja osaa viimeistellä, ja nyt sen sai kokea Chicago-veskari Kevin Lankinen.

– Ampuessani sijainnilla ei yleensä ole väliä. Tunsin olevani oma itseni tässä matsissa.

Jos olivat olleet nyt tehot 12+8=20 iskeneen Laineen viime ajat ennen ihan lähipäiviä vaikeita, niin nyt laulu on toinen. Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa.

Kommenttien lähteet: Columbus Dispatch, Columbuksen kotisivut, NHL:n kotisivut

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
On se kova poika! Mikko Rantanen kipusi NHL:n maalipörssissä jo toiseksi – suomalainen myös jäähyili poikkeuksellisesti


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.