On se kova poika! Mikko Rantanen kipusi NHL:n maalipörssissä jo toiseksi – suomalainen myös jäähyili poikkeuksellisesti

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen nousi NHL:ssä valokeilaan taas tiistaiyönä joukkueen 4-2-voitossa. Arizona Coyotes oli nousemassa uhittelemaan Avsvia kolmen maalin takamatkalta, mutta kahdesti iskenyt Nousiaisten timantti iski jälkimmäisen rysän tyhjään lopettaen Arizonan rimpuilun.

Kun Rantasen koitoksen ensimmäinen oli Coloradon 3-0-niitti toisen erän lopulla (38.03), vastasi suomalainen siis voittomaalista. Jälkimmäinen syntyi ajassa 58.03, ja tuo kauden 25. kihaus nosti Colorado-tykin taalaliigan maalipörssissä jo peräti toiseksi. Ykkösketjun laiturin edellä on enää Toronto Maple Leafsille 32 osumaa upottanut Auston Matthews.

Mainittakoon sekin, että tyhjään rysään syntynyt häkki oli Rantaselle uran 300:s pinna.

Koko sarjan pistepörssissä Rantanen on seitsemäntenä saldolla 25+25=50. Eurooppalaisista hän on toiseksi paras, edellään vain Edmonton Oilersin saksalaistähti Leon Draisaitl (22+39=61).

Tiistaiyön pelissä Rantanen nousi esille myös toisenlaisessa valossa otettuaan peräti kolme kahden minuutin jäähyä. Näistä kaksi kakkosta tuli 20 sekuntia ennen loppua laiturin saadessa 2+2 minuuttia poikittaisesta mailasta ja väkivaltaisuudesta. Samassa hässäkässä ja samassa ajassa Coyotesia edustava Ruotsin Oliver Ekman-Larsson sai kakkosen huitomisesta.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.