Colorado Avalanchen Mikko Rantanen nousi NHL:ssä valokeilaan taas tiistaiyönä joukkueen 4-2-voitossa. Arizona Coyotes oli nousemassa uhittelemaan Avsvia kolmen maalin takamatkalta, mutta kahdesti iskenyt Nousiaisten timantti iski jälkimmäisen rysän tyhjään lopettaen Arizonan rimpuilun.

Kun Rantasen koitoksen ensimmäinen oli Coloradon 3-0-niitti toisen erän lopulla (38.03), vastasi suomalainen siis voittomaalista. Jälkimmäinen syntyi ajassa 58.03, ja tuo kauden 25. kihaus nosti Colorado-tykin taalaliigan maalipörssissä jo peräti toiseksi. Ykkösketjun laiturin edellä on enää Toronto Maple Leafsille 32 osumaa upottanut Auston Matthews.

Colorado Avalanche

@Avalanche
This Rantanen goal was brought to you by Cale!

Good for you, good for your team.

#GoAvsGo

Mainittakoon sekin, että tyhjään rysään syntynyt häkki oli Rantaselle uran 300:s pinna.

Colorado Avalanche

@Avalanche
POINT 300 FOR MIKKO!

#GoAvsGo

Koko sarjan pistepörssissä Rantanen on seitsemäntenä saldolla 25+25=50. Eurooppalaisista hän on toiseksi paras, edellään vain Edmonton Oilersin saksalaistähti Leon Draisaitl (22+39=61).

Tiistaiyön pelissä Rantanen nousi esille myös toisenlaisessa valossa otettuaan peräti kolme kahden minuutin jäähyä. Näistä kaksi kakkosta tuli 20 sekuntia ennen loppua laiturin saadessa 2+2 minuuttia poikittaisesta mailasta ja väkivaltaisuudesta. Samassa hässäkässä ja samassa ajassa Coyotesia edustava Ruotsin Oliver Ekman-Larsson sai kakkosen huitomisesta.