Anaheim Ducksista äskettäin Carolina Hurricanesiin siirtynyt maailmanmestaripakki Jani Hakanpää on päässyt uuteen joukkueeseen sisään kaikkiaan fantastisesti, ja isokokoisen peruspakin oiva vire jatkui myös tiistaiyönä.

Hakanpää iski Dallas Starsia vastaan valtavan maalin, kun Canes nousi päätöserän lopulla 3-3:een. Ykkösparissa luutineen Hakanpään maali ei kuitenkaan riittänyt, kun tähtipaidat voittivat jatkoajalla numeroin 4-3. Pudotuspelipaikkaan häkki sen sijaan riitti – tasapelipinna varmisti Canesin jatkopaikan.

– Rehellisesti sanottuna fiilis on hyvä. On mukavaa saada kiekko reppuun etenkin, kun tuo maali varmisti meidän pudotuspelipaikan, Hakanpää oli veistellyt vapaasti suomennettuna.

Andrew Schnittker

@aschnitt53
Jani Hakanpaa: "It's a nice feeling, to be honest. I wasn't really thinking about it before the game, but it's always fun to get one to the back of the net, especially when that's the one that sends us to the playoffs."

Maali syntyi kirkkonummelaisen tavaramerkin, tulisen lämärin seurauksena. Tällä kaudella tehot 2+1=3 tehnyt Hakanpää pommitti tasoitusmaalin loistavalta sektorilta b-pisteiden väliseltä alueelta hieman niiden takaa.

Suomalaispeluri nousi joukkueen edelliseen peliin nähden kolmosparista nyt ykköseen ja kärkiparissa luutiminen on nyt reilut 16 minuuttia pelanneelle suomalaiselle kaikkiea muuta kuin tuttua.

Carolina keikkuu omassa divisioonassaan kärkenä 69 pisteen saaliilla. Dallas Stars on niukasti ensimmäisellä putoajan paikalla, mutta viimeinen jatkajan sija on vain kahden pisteen päässä – ja kaiken lisäksi sen paikan Nashville Predators on pelannut kaksi matsia enemmän.