NHL:n teräspappa nousi kaikkien aikojen ottelutilaston kärkeen – suomalaistähti pilasi juhlat: ”Olisi mukava palata raiteille ja tuntea meidät hyväksi jääkiekkojoukkueeksi”

© Kuva: Getty Images

Debyytti NHL:ssä jo kaudella 1997-98, ja sarjan huipulla edelleen liki 25 vuotta myöhemmin. Pelattuja runkosarjamatseja 1 767 kappaletta, ja päälle 195 pudotuspeliottelua.

Patrick Marleaun, 41, ura hakee vertaistaan ja sunnuntaiyönä pelaaja nousi kaikkien aikojen ottelutilaston kärkeen yhtä legendaarisen Gordie Howen rinnalle. San Jose Sharks -hyökkääjän takana seuraava aktiivipelaaja on kuudennen sijan Joe Thornton 1 668 ottelulla.

– Asioiden toivoisi aina sujuvan hyvin ja joukkueen toivotaan aina voittavan, virstanpylväistä piittaamatta. Olisi mukava palata raiteille ja tuntea San Jose hyväksi jääkiekkojoukkueeksi, Marleau huokasi 2-5-tappioon päättyneen Minnesota Wild -pelin jälkeen taalaliigan nettisivuilla.

Maalivahti Kaapo Kähkönen pilasi juhlapelin torjuttuaan Minnesotan maalilla 26/28 kutia.

– Olemme toisinaan väläytelleet piirteitä hyvästä jääkiekosta, sellaisesta oikeasta pelaamistavasta. Meidän olisi vain taattava se, että toistamme sitä 60 minuuttia.

Vaikka kanukki jäi koitoksessa tehoitta, oli peli häneltä henkilökohtaisesti vähintään tyydyttävä. Reilut 14 peliaikaa saaneen konkarin tehotilasto nimittäin jäi komeasti asteen plussalle Wildin neljästä tasakentällisin syntyneestä kaapista huolimatta.

– Tämä peli oli iso Marleaulle, ja meille kaikille. Tuo pelimäärä on uskomaton. Se mitä hän on tehnyt, on uskomatonta. Mutta on pettymys kokea tällainen peli, pakki Brent Burns pyöritteli kehuen joukkuekaveriaan, mutta manaten tappiota.

Marleaun urataival on eittämättä uskomaton, kun hän on pysynyt huipulla neljän vuosikymmenen ajan. 1990-luvulla kaksinkertainen olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari pelasi 196 ottelua, seuraavalla vuosikymmenellä 716 peliä, 2010-luvulla 782 taistoa ja kuluvalla vuosikymmenelläkin tilillä on 73 mittelöä.

San Jose taistelee vielä suhteellisen tiukassa läntisessä konferenssissa jatkopaikoista. Joukkueella on matkaa viimeiseen pudotuspelisijaan viisi pinnaa, joskin tuon paikan Arizona Coyotes on pelannut ottelun enemmän.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Hienoa jälkeä! NHL:n todella yllättävä suomalaisnimi päässyt komeaan pisteputkeen surkimuksesta tulleen uuden joukkuekaverin rinnalla

John Tortorellan ja kumppanien fanfaarissa loppusoinnut – Patrik Laineella kauhistuttavan huono yö suomalaisten kurittaessa, yksi tilasto puistattaa pitkään

Maali! Jesse Puljujärvi pääsi nauttimaan NHL:n supertähtien tarjoilusta, Connor McDavid innostui kehumaan

Käsittämätöntä! Rakastettu Jani Hakanpää niittasi NHL-uran toisen maalin – faneilta taas kylmät väreet tuova ele, suomalainen äimän käkenä: “Epätodellista”


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.