NHL-seuran huippulupaus kertoo koronavirukseen liittyvästä jälkitaudistaan – ”Joka kerta, kun menin nukkumaan, pelkäsin, etten heräisi enää”

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wildin itävaltalaislupaus Marco Rossi kertoo The Athleticille antamassaan haastattelussa koronavirustaudin jälkeen sairastamastaan sydänlihastulehduksesta.

Rossi oli mukana Wildin harjoitusleirillä tammikuussa, kun Wildin GM Bill Guerin lähetti sairaana olleen pelaajan Itävaltaan perheensä luokse.

– Joka kerta, kun menin nukkumaan, pelkäsin, etten heräisi enää. Pyysin vanhempiani olemaan vieressäni niin pitkään, kunnes nukahtaisin. Joka aamu olin iloinen heräämisestäni.

Koronaan viime marraskuussa sairastunut Rossi oli mukana vuodenvaihteen nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa Itävallan joukkueessa. Turnauksessa hän pelasi neljässä ottelussa.

Rossin mukaan lääkärit kertoivat, että yksikin pelattu lisäpeli turnauksessa olisi saattanut vaikeuttaa hänen tilannettaan huomattavasti.

– Olen vain onnellinen, että olen yhä elossa.

Rossi saa aloittaa rauhallisen valmistautumisen Wildin kanssa ensi kauteen, mikäli myöhemmin keväällä tehtävissä testeissä kaikki on hyvin. Nyt Rossi saa vain kävellä lyhyitä lenkkejä ja tehdä kevyitä liikkuvuusharjoituksia.

Rossi voitti edellisellä kaudella sekä OHL:n että kaikkien kolmen kanadalaisen juniorisarjan yhteisen pistepörssin tehtyään 120 tehopistettä. Wild varasi hänet viime kesänä koko NHL:n varaustilaisuuden yhdeksäntenä pelaajana.