Mitä täällä tapahtuu? NHL:n suomalaiskonkari äitynyt komeaan pisteliekkiin – nyt jäivät Sebastian Aho ja muut varjoon

© Kuva: Getty Images

Ei liene väärin sanottu, että Detroit Red Wingsin Valtteri Filppula on yksi NHL:n lähipäivien kuumimmista suomalaisista. 37-vuotias konkari on latonut tällä kaudella 26 pelissä tehot 4+6=10 (-3), ja kahdeksan edellisen matsin saldo on tähän nähden hurja 2+5=7 (-0).

Toki taalaliigassa yli 1 200 ottelua pelannut Stanley Cup -voittaja Filppula oli liki kuukauden sivussa, eikä hän pelannut maaliskussa otteluakaan – toisaalta samalla vire ei ole katkennut, kun se alkoi siis jo helmikuun lopulla.

Detroitin kakkosketjun vasen laituri summasi tiistaiyönä kaksi syöttöpinnaa 3-1-voittoon päättyneessä Carolina Hurricanes -pelissä. Sebastian Aho ja kumppanit jäivät varjoon.

– Puolustimme tiukasti. Kahden erän 0-0:n jälkeen pelit ovat menneet usein toisin päin, mutta meidän on pitänyt alkaa etsimään tapoja voittaa tällaisia pelejä – tänään löysimme, Detroit-kippari Dylan Larkin iloitsi taalaliigan nettisivuilla.

Red Wings vaatii voitosta huolimatta jatkopaikkaan ison ihmeen. Viimeinen pudotuspelisija kun on jo 11 pisteen päässä.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa! Kevin Lankinenkin aseeton Patrik Laineen tähtitieteellisessä soolossa, jopa John Tortorella innostui kehumaan

On se kova poika! Mikko Rantanen kipusi NHL:n maalipörssissä jo toiseksi – suomalainen myös jäähyili poikkeuksellisesti