Marc-Andre Fleuryllä on upea ura takanaan. 877 runkosarjan ottelua ja kolme Stanley Cupia ovat jo sellainen yhdistelmä, jota ei monella maalivahdilla ole.

NHL-historiaa 36-vuotias veräjänvartija väistämättä kirjoittaa uransa ehtoopuolella jatkuvasti, ja viime yönä oli yksi niistä hetkistä. Vegas Golden Knightsin veskari nousi kaikkien aikojen neljänneksi eniten voittoja NHL:ssä keränneeksi maalivahdiksi.

Fleury ohitti tilastossa Ed Belfourin, jota vastaan hän on kahdesti urallaan pelannutkin. NHL-otteluissa kanadalaisvahti on pelipaikallaan sijalla 11.

NHL Public Relations

@PR_NHL
🦅🔁🌸

Marc-Andre Fleury earned his 485th career win and passed Ed Belfour (484) for fourth place on the NHL’s all-time list. #NHLStats: records.nhl.com/records/goalte…

NHL-otteluissa kympin sakki häämöttää, sillä sijalla 10 majaileva John Vanbiesbrouck torjui urallaan 882 NHL-ottelussa. Voitoissa Fleuryn on mahdollisuus saavuttaa kolmen parhaan joukko hyvinkin pian, sillä kolmantena tilastossa oleva Roberto Luongo on voittanut urallaan neljä NHL-peliä enemmän.