Liigakauden 2020-21 runkosarja paketoitiin tiistaina varsin jännittävällä kierroksella. Terävimmän kärjen takana sijoituksista käytiin kovaa kamppailua, ja esimerkiksi viimeinen suora puolivälieräpaikka ratkesi Pelicansin hyväksi vasta Jukurit-pelin voittomaalikisassa.

Lievää draamaa riitti myös alakerrassa, jossa SaiPa nousi jumbosijalta pois 13:nneksi, kiitos Liigaan täksi kaudeksi nousseen Niko Kautiaisen ladattua lappeenrantalaiset 4-4-tasalukemiin HPK:n vieraana ajassa 59.59.

Kun SaiPa lopulta voitti jatkoajalla, nousi joukkue hänniltä pari sijaa ylemmäksi, 13:nneksi. Nyt sopii vain fiilistellä ja miettiä sitä, että miettikääpä, mikä olisi ollut uransa avaushäkin niitanneen Kautiaisen maalin merkitys, jos esimerkiksi runkosarjan viimeinen tippuisi suoraan Mestikseen?

Sellainen, että SaiPa olisi pelastunut putoamiselta viimeisellä mahdollisella hetkellä, ja Mestikseen olisi noin kuvitellusti lähtenyt koko Liigan jumboksi viimeisellä sekunnilla valahtanut JYP. SaiPan ja hurrikaanipaitojen väliin sijalle 14 päätyi Jukurit.

– Lämmittää se, että noustiin kahden maalin takaa ja saatiin päätettyä kausi voittoon. Hienompi lopettaa näin, iloinen olen siitä, SaiPan valmennuksesta vastaava Ville Hämäläinen kommentoi ottelun jälkeen joukkueen nettisivujen mukaan.

Kolmen viimeisen joukkueen pistekeskiarvot olivat 0,96 (SaiPa), 0,94 (Jukurit) ja 0,93 (JYP). Pelkällä tasapelipisteelläkin, eli mahdollisella jatkoaika- tai voittolaukaustappiolla SaiPan pistekeskiarvo olisi puolestaan ollut 0,94, eli Kautiaisen maali olisi pudottanut JYPin Mestikseen HPK-pelin jatkojen tuloksesta välittämättä.

Liigan pudotuspelien 1. kierroksen 1. osat torstaina kello 18.30:
Sport-Kärpät
KooKoo-Ilves