Brett Hull paljasti – Mike Keenan tylytti Wayne Gretzkyä käsittämättömällä tavalla St. Louis Bluesissa

© Kuva: Getty Images

Yksi St. Louis Blues -fanien katkeria muistoja on, kun Wayne Gretzky treidattiin nuottipaitaan, mutta tämä poistui ilman jatkosopimusta vapaille markkinoille.

Yleistä tietoa jo pitkään on ollut se, että silloinen Bluesin GM ja päävalmentaja Mike Keenan ei kohdellut pelaajia hyvin. Siitäkin on ollut huhuja, ettei Gretzky ollut poikkeus, mutta Cam & Strick Podcastissa vieraillut legenda Brett Hull paljasti haastattelussaan tapauksesta todella likaisia yksityiskohtia.

Hull ja Gretzky olivat ja ovat edelleen ystäviä, ja keväällä The Great One soitti Hullille kertoakseen hyviä uutisia: hänellä oli mahdollisuus päästä tämän joukkuekaveriksi Bluesiin. Hull ei pitänyt tätä hyvänä ideana.

— Sanoin että älä tee sitä, Hull kertoo. Tämä jätkä (Keenan) on hullu, et halua pelata hänelle.

Gretzky arveli, että Iron Mike muuttuisi hänen tulonsa myötä. Hull yritti kertoa, että Keenan ei arvosta ketään pelaajaa eikä asia muutu.

— Kerroin että sinulla on vielä mahdollisuus olla tekemättä tätä ja todennäköisesti kymmenen muuta joukkuetta valmiina hankkimaan sinut joukkueeseensa.

99 piti päänsä ja liittyi Blues-organisaatioon. Viikon joukkueessa vietettyään hän kuitenkin totesi Hullin mukaan, että olisi pitänyt kuunnella.

Karuin esimerkki Keenanin kohtelusta Gretzkyä kohtaan oli lausahdus, jota ei vain ikinä sanota kaikkien aikojen jääkiekkoilijalle, jota kovempaa ei Hullin mukaan pelannut kukaan.

— Hän (Keenan) sanoi Gretzkylle, että tienaat niin paljon rahaa ettet varmaan halua enää pelata jääkiekkoa.

Kuten mainittua, Gretzky ei jatkanut kyseiseen kauteen 1995-96 umpeutunutta sopimusta Bluesin kanssa. Hän muutti New Yorkiin lopettamaan uransa kolmen Rangers-kauden päätteeksi. Ennen sopimuskauden päättymistä Keenan yritti kyllä kaikkensa saadakseen joukkueen kapteenin jäämään.

— Yhtenä yönä hän tuli koputtamaan hotellihuoneen oveen mukanaan sixpack olutta. Wayne sanoi, että mene nukkumaan.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.