Kasperi Kapanen oli keskiviikkoyönä täysin liekeissä, kun hänen edustamansa Pittsburgh Penguins kaatoi Philadelphia Flyersin numeroin 5-2. Suomalainen nuorten maailmanmestari iski tehot 2+0 osumien ollessa Pensin ensimmäinen ja toinen.

Kapasen kahden osuman lisäksi pelin merkittävä seikka oli se, että Pittsburgh sai ottaa koitokseen katsojia ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

– Se oli uskomatonta. Siitä on jonkin aikaa, kun olemme pelanneet fanien edessä. Vaikka tänä iltana oli joku 2 800 katsojaa, tuntui määrä joltakin 20 000:lta. Se oli loistava lisä, suomalaistähti hehkutti seuran kotisivuilla.

Penguinsin kakkosketjun oikea laituri kellotti koitoksessa peliaikaa reilut 14 minuuttia. Kapanen ampui maalia kohti viidesti, ja hyökkääjän tehotilasto jäi peräti kolme napsua plussalle. Kauden neljännen ja viidennen maalinsa tehnyt suomalainen oli ottelun ykköstähti.

– Tiedän, että pelaajamme syttyivät hallissa olleista faneista. He saivat energiaa, Pens-luotsi Mike Sullivan pähkäili.

– Veikkaan, että pelasimme yhden valmiimmista peleistämme tänään, Kapanen näki.

Pelaaja teki maaleista ensimmäisen läpiajosta laukaisuharhautuksen päätteeksi, ja toisen todella näyttävän syöttökuvion jälkeen one-timeristä.

Pensissä ensimmäistä kauttaan pelaava suomalainen on tehtaillut tänä talvena 18 kamppailussa tehot 5+7=12.