Kun NHL:n pohjakastiin kuuluva Buffalo Sabres sössi tiistaiyönä 3-0-johdon 3-4-jatkoaikatappioksi, varmisti joukkue kyseenalaista historiaa. Häviö oli joukkueelle sensaatiomaisesti 18. putkeen, ja nyt Sabresin putki on pisin 17 vuoteen.

Brandon Montour tiivisti tapahtumat Sabresin kotisivuilla heittäen ilmaan aiheellisen kysymyksen.

– Hallitsimme kahta ensimmäistä erää. Miksi emme voi paketoida näitä pelejä?

Rasmus Dahlin tiivisti kolmoserän vielä suppeammin.

– Se oli paniikkikohtausta.

Pittsburgh Penguins hävisi myös 18 matsia putkeen tammi-helmikuussa vuonna 2004. Toki pitää ymmärtää se, että Buffalolle koko mennyt vuosi on ollut totaalista tervanjuontia.

Sabres on nimittäin voittanut helmikuun 2020 alusta lähtien laskettuna onnettomat 14 matsia, ja mahdollisuuksia – eli otteluita – sillä on ollut tuona aikana kahden eri sesongin runkosarjassa kuitenkin 52 kappaletta.

Sportsnet piikitteli NHL-porukkaa viiltävästi Twitterissä, jossa se huomautti eräästä kiusallisesta faktasta. Buffalon tyrimisen kanssa samaan aikaan nimittäin paikallinen jenkkifutisjoukkue Bills on voittanut 15 kertaa, vain 19 sarjamatsissa pudotuspelit huomioiden.

Sportsnet Stats

@SNstats
Sabres led 3-0, but fall 4-3 in OT to the Flyers

Buffalo's 18-game winless streak is the longest in the #NHL since the Penguins had an 18-game slide in Jan-Feb 2004.

Sportsnet Stats

@SNstats
Wins from Buffalo teams since Feb. 1st, 2020:

Bills: 15
Sabres: 14

Kuin ”kruununa” Sabres menetti Dylan Cozensin sairastuvalle. Voi olla Buffalo-leirissä taas hitusen vaikeaa hymyillä.

– Toivottavasti hän ei ole poissa kauaa. Minulla ei ole vamman vakavuusraporttia, mutta kyseessä on ylävartalovamma. Paluuaikatauluvaihtoehtoja on useita, väliaikaisluotsi Don Granato hymähti.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
”Korvaamaton menetys” – suomalaisen kontaktista karmeasti loukkaantuneen tähden koko kausi luultavasti purkissa, pelaajalta liikuttava viesti

NHL:ssä kahden pelaajan vaihtokauppa – paljon rapaa niskaan saanut hyökkääjä Senatorsiin

Mikko Rantanen taistelee koko NHL:n maalipörssin voitosta – tykki nosti itsensä tiistaiyön osumalla todella ainutlaatuiseen kastiin