Pittsburgh Penguins -pomo lupaa: pelaajakauppoja luvassa – yksi vaihtoehto pois laskuista

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsin johtoportaaseen helmikuussa palkattu legendaarinen Brian Burke vahvistaa tutkailevansa yhdessä uuden GM Ron Hextallin kanssa tarkkaan NHL:n siirtomarkkinoiden tapahtumia.

Kokenut seurapomo myöntää The Athleticille antamassaan haastattelussa kaksikon etsivän tällä hetkellä aktiivisesti vahvistuksia nimenomaan tämän kevään pudotuspelejä silmällä pitäen.

– Meillä on omistajaportaan suostumus ja osa sitä on katsoa, miten pystymme auttamaan joukkuetta voittamaan juuri nyt, Burke täsmentää ja tyrmää samalla huhut aiemmin tapetilla olleesta huhusta liittyen pitkäaikaisten tähtipelaajien kauppaamiseen.

– Tutkimme todella paljon vaihtoehtoja tehdä jotain (siirtoja). Hexy viettää paljon aikaa puhelimen äärellä juuri nyt, Burke vahvistaa.

Aivan sormia napsauttamalla treidit eivät tapahdu. Burke muistuttaakin Penguinsin karuista realiteeteistä.

– Pidämme nykyisestä ryhmästämme. Haluamme tehdä siitä paremman. Mutta totuus on, ettei meillä ole antaa vaihdossa varausvuoroja. Emme myöskään aio luopua parhaista lupauksistamme. Se, mitä voimme antaa vaihdossa, on kenties jotain muuta mitä muilla joukkueilla on tarjota. Jos mahdollisuus tulee, aiomme tehdä hankintoja, Burke pyörittelee.

Penguinsilla on tulevan kesän varaustilaisuudessa käytettävissään vain yksi varausvuoro neljän ensimmäisen kierroksen aikana. Kun joukkue on samaan aikaan kiinni palkkakaton maksimissa, jää ainoaksi siirtovaihtoehdoksi pelaaja pelaajasta -tyyppinen treidi.