Koronasääntöjä rikottiin – näin Tappara kommentoi tapahtunutta

© Kuva: Juha Tamminen

Tappara joutui tiistaina ikävässä valossa otsikoihin, kun kaksi seuran U20-joukkueen pelaajaa rikkoi koronakaranteenimääräyksiä (lue lisää). Nyt tamperelaisseura on julkaissut asiasta tiedotteen.

Rikkomus tapahtui, kun kaksi positiivisen koronanäytteen antanutta pelaajaa päästettiin jäälle Haka3-harjoitusjäähallissa. Pelaajat olivat valmiita harjoittelemaan, koska heillä ei ole ollut oireita. Jäälle ei kuitenkaan olisi ollut mitään asiaa, koska pelaajien olisi tullut olla kotonaan karanteenissa.

– Urheilujohto oli tutkinut asiaa ja katsonut, että turvallisin tapa harjoitella jollain tavalla olisi tyhjän harjoitushallin käyttö. Paikalla oli kaksi pelaajaa luistelemassa, yksi pelaaja kummassakin päässä, ilman valmennusta. Myöskään pukukoppeja ei käytetty.

– Tappara ottaa vakavasti koronan ja sen aiheuttaman terveysuhan. Olemme tänään käsitelleet tämän tapauksen yhtiön sisällä varmistaaksemme, että vastaavaa ei missään olosuhteissa tapahtuisi uudestaan. Tamhockeyn hallituksessa on tänään myös päätetty, että kaikissa mahdollisissa rajanvetotapauksissakin Tapparan tulee tulkita asioita turvallisuus edellä.

– Virheitä tapahtuu, mutta tästä virheestä meidän tulee erityisesti ottaa oppia, kirjoittaa Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mika Aro seuran tiedotteessa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Tappara heitti parissa päivässä roskikseen koko jääkiekkoväen koronan vastaisen työn – seuralla on edessään lähes mahdoton tehtävä voittaa ihmisten luottamus takaisin


UHMAPELAAJIEN VIHJE: PELICANS – TPS

Lähteekö Pelicans tänään kesälomalle?