Ilta-Sanomat uutisoi tänään, että Tapparan urheilujohtaja Jukka Rautakorpi ohjeisti kaksi oireetonta positiivisen koronatestituloksen saanutta U20-joukkueen pelaajaa harjoittelemaan Tampereella Hakametsä III-harjoitushalliin.

Kahden junioripelaajan ylimääräinen harjoitus toteutettiin samana päivänä, kun Tapparan seurajohto irtisanoutui Dominik Hrachovinan sosiaalisessa mediassa jakamasta Media is virus– vihjailuista.

Sinänsä ryhdikkäät puheenvuorot mediassa menettivät totaalisesti merkityksensä, kun Rautakorven junailema harjoitus paljastui.

Kova työ meni täysin hukkaan

Pelaajat, valmentajat ja seurajohtajat ovat sopeutuneet alati muuttuvaan koronatilanteeseen äärimmäisen hyvin. Useampi kivi on käännetty sarjojen mahdollisimman turvallisen läpiviennin vuoksi.

Nyt suuri yleisö muistaa vain, kuinka Tapparan eristyksiin määrätyille junioreille järjestettiin tartuntatautilain vastaisesti jääharjoitukset.

Tämä kaikki tapahtui samaan aikaan, kun Suomessa suunnitellaan vaikean tautitilanteen takia liikkumisrajoituksia.

LUE MYÖS: Liigassa koronakohu! IS: Jukka Rautakorpi päästi kaksi koronaa sairastavaa pelaajaa jäälle – ”Virhearvio”

Luottamuksen palauttaminen vaatii johtajuutta

Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro on nyt poikkeuksellisen haasteen edessä. Takaisin Tapparan taakse pitäisi nyt voittaa kannattajat, yhteistyökumppanit ja muu suomalainen jääkiekkoväki.

Monet kannattajat ovat jättäneet vaatimatta kausikorttirahojaan takaisin solidaarisuudesta, vaikka hallille ei pääse. Tuo solidaarisuus on todennäköisesti koetuksella, jos Tappara ei pidä yhteisistä pelisäännöistä kiinni.

Yhteistyökumppaniyritykset ovat todennäköisesti joutuneet tekemään isoja sopeuttamistoimia pandemian aiheuttamien ongelmien vuoksi. Vaatii melkoisia puhelahjoja kääntää nämä yritykset vielä kerran Tapparan taakse.

Muissakin seuroissa todennäköisesti katsotaan Tapparan tapaa toimia alta kulmien. On helppo kuvitella, ettei esimerkiksi todellisessa koronakurimuksessa kiemurtelevan Helsingin IFK:n toimistolla katsota hyvällä Tapparan toimintaa.