Nashville Predators katkaisi viime yönä kolmen ottelun tappioputkensa Dallas Starsin kustannuksella NHL:ssä. Voitto irtosi vasta rankkareilla lukemin 4-3.

Illan hahmoksi nousi konkarivahti Pekka Rinne. Hän torjui ottelussa 35 laukausta, mutta parhaan näytteensä konkari esitti vasta rankkareilla.

Tähtipaitojen Joe Pavelski oli jo saanut vietyä Rinteen aivan kahville rankkariyrityksessään. Suomalaisvahti taipui kuitenkin hämmästyttävään torjuntaan, ja pysäytti kiekon mailallaan selkänsä takaa. Rinne naureskeli itsekin epäuskoisena uskomattomalle torjunnalleen.

Voitto oli merkittävä Predsin ohuiden pudotuspelihaaveiden kannalta, mutta samaa se oli myös Rinteelle itselleen. Kun päänahka oli hänelle 139. vieraissa, nousi suomalainen kaikkien aikojen eurooppalaisvahtien vierasvoittotilastossa jo viidenneksi. Kempeleen timantti on nyt tasoissa Florida Panthersin Sergei Bobrovskin kanssa, ja edellä on neljän kiinnityksen päässä uransa jo lopettanut Kari Lehtonen.

MM-hopeamitalisti on kovassa seurassa, sillä kyseisen rankingin kärkikolmikon muodostavat Henrik Lundqvist (196), Jevgeni Nabokov (163) ja Dominik Hasek (152).

StatsCentre

@StatsCentre
Backstopping his @PredsNHL to a 4-3 shootout defeat of the Stars on Sunday night, Pekka Rinne recorded the 139th road victory of his career. With it, he moved into a tie for 5th among European-trained goatenders on this list

– Rinne oli ilmiömäinen. Emme ole pelanneet hänen edessään mitenkään kummoisesti, mutta tänään pelasimme paremmin – ja Pekka seisoi päällään silloin, kun sitä tarvitsimme. Voittomaalikisa oli kaunista katseltavaa, Filip Forsberg kehui Nashvillen kotisivuilla.

Rinne on esiintynyt tällä kaudella 16 NHL-ottelussa. Hänen torjuntaprosenttinsa on 90,19. Nyt Rinteelle on paljon roolia tarjolla, kun Nashvillen toinen maalivahti Juuse Saros on loukkaantuneena.

LUE NHL:N MAANANTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Yksi kuukauden tehokkaimmista koko NHL:ssä – Kasperi Kapanen päässyt valtavaan iskuun tähden kanssa: ”Kemia on tulista”

Oho, mikä taidonnäyte: Sebastian Aho nousi upeassa tilastossa kolmanneksi – kehut menivät muualle

Täysin hillitön peliaika: Miro Heiskanen sai uskomattoman määrän vastuuta – tyytymattömyys paistoi läpi: ”Suorituksen pitäisi kestää täydet 60 minuuttia”