Sebastian Aho oli ilman Teuvo Teräväistäkin liekissä, ja lopulta Carolina Hurricanesin ratkaisupelaajia maanantaiyönä, jolloin joukkue kaatoi Florida Panthersin 4-2.

Ykkösketjun sentteri viimeisteli ottelussa tehot 1+1 osuman ollessa samalla voitto- ja alivoimamaali. Suomalainen nosti kauden pistesaldonsa lukemiin 9+13=22.

Aho pystyi kirjoittamaan illassa myös historiaa, sillä nyt kymmenen alivoimaosumaa Carolina Hurricanesissa ja sitä edeltäneessä Hartford Whalersissa tehnyt hyökkääjä on seurassa nimenomaan alivoimamaalipörssin kolmonen.

– Maalia edelsi hieno peli Jaccob Slavinilta ja Jordan Martinookilta, Martyn rystysyöttö oli upea. Se osoittaa sen, kuinka hyvä pelaaja hän on, Aho hehkutti seuran kotisivuilla.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho scored the 10th shorthanded goal of his NHL career to move into a tie with his head coach Rod Brind'Amour for third place in @Canes / Whalers franchise history. #NHLStats

Osuman b-pisteiden välistä ampunut pelaaja on enää Eric Staalin (16) ja Dave Tippettin (11) takana, Rod Brind’Amour sen sijaan jakaa nyt Ahon kanssa kolmatta sijaa.

LUE MAANANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Täysin hillitön peliaika: Miro Heiskanen sai uskomattoman määrän vastuuta – tyytymattömyys paistoi läpi: ”Suorituksen pitäisi kestää täydet 60 minuuttia”