”Hymy ei ole hylännyt häntä” – suomalaisista hyviä ja huonoja uutisia: Jesperi Kotkaniemi valmis pelaamaan, Joel Armia joutuu jäämään sivuun

© Kuva: Getty Images

Edellisen kerran puolisentoista viikkoa sitten pelannut Montreal Canadiens on päässyt taas treenaamaan yhdessä koronatauon jälkeen.

Habsilta siirtyi peräti neljä peliä viime viikolta, kun Jesperi Kotkaniemi ja toinen suomalaispeluri Joel Armia siirrettiin protokollalistalle 22. päivä. Kaikki pelaajat testattiin maanantaina, ja ainakin ensiksi mainittu suomalainen on vapaa tositoimiin, NHL:n nettisivuilla kerrotaan.

– Nämä eivät ole meidän tekemiä päätöksiä, Canadiensin Brendan Gallagher sanoi viitaten yllättävään taukoon.

– Olisimme tietysti halunneet jatkaa pelaamista, mutta olemme nyt palaamassa askiin ja siinä se. Toivottavasti meidän ei tarvitse käydä läpi tätä kaikkea enää.

Kotkaniemi on viilettänyt treeneissä Paul Byronin ja Artturi Lehkosen kanssa, Armia puolestaan pysyy koronaprotokollan takia yhä sivussa.

– Kotkaniemi tykkää nauraa ja hymyillä alati. Hymy ei ole hylännyt häntä, joten kaikki tämä tuntuu hyvältä. Luulenpa vaan, että hän saattoi olla huolissaan kokemastaan. Mutta onhan se selvä, että Kotkaniemen saaminen takaisin on hyvä juttu. Hän on iso osa porukkaamme, hyökkääjä Gallagher jatkoi.

Vielä edellisessä ottelussa pelanneen Armian tilasta ei ole suuremmin kerrottavaa.

– Joo, en voi mennä siinä asiassa syvemmälle, muuta seuraavan viikon aikana meidän pitäisi saada hänet takaisin, Habsia luotsaava Dominique Ducharme summasi.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
“Se oli paniikkikohtausta” – Sabres tyri historialliseen tappioon: Nyt suli selvä johto, mediajätiltä viiltävä twiitti kauheasta vuodesta

”Korvaamaton menetys” – suomalaisen kontaktista karmeasti loukkaantuneen tähden koko kausi luultavasti purkissa, pelaajalta liikuttava viesti

NHL:ssä kahden pelaajan vaihtokauppa – paljon rapaa niskaan saanut hyökkääjä Senatorsiin

Mikko Rantanen taistelee koko NHL:n maalipörssin voitosta – tykki nosti itsensä tiistaiyön osumalla todella ainutlaatuiseen kastiin