Jääkiekkomaailmassa valtavan paljon voittanut Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin rikkoi taas keskiviikkoyönä merkittävän rajapyykin, kun hyökkääjä iski 3-1-voittoon päättyneessä NY Islanders -pelissä yhden osuman.

Häkki oli Stanley Cup -voittajalle uran 718., ja tuo on peräti kudenneksi eniten koko sarjassa. 0,61 maalia ottelua kohden iskenyt tykki pudotti taakseen Phil Espositon, seuraavaksi edessä on Marcel Dionne 731 osumalla.

– Ei sillä ole väliä – onetimer, ranne, ohjaus. Maali on maali. Onhan niitä kiva tehdä. Sain upean syötön, eikä minun tarvinnut muuta kuin lyödä kiekko verkkoon, venäläinen sanoi NHL:n nettisivuilla vaatimattoman oloisesti.

Kun Ovetshkin lisäksi saalisti pelissä syöttöpisteen, tuli venäläisestä 35. maagisen 1300:n NHL-pisteen rajan saavuttanut pelaaja kautta historian. Noista rajapyykin rikoneista vain viisi on eurooppalaisia pelureita.

Kuluva kausi on ollut yli 1 300 NHL-ottelun miehelle vaikeahko, sillä 24 pelissä hän on latonut vain tehot 11+10=21 (-6).

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Ilmiömäinen seppä! Kaapo Kähköselle nollapeli – suomalaisen voittoputki alkaa olemaan historiallisen kovaa valuuttaa koko NHL:ssä