Kanadalaispuolustaja Jordan Murray ei kuulu kiekkomaailman varsinaisiin nimimiehiin, mutta pääsi hiljattain otsikoihin hieman kyseenalaisemmassa valossa.

28-vuotias Murray aloitti kuluvan kauden KHL:ssä Dinamo Riian riveissä ja summasi 11 otteluun puolustajalle kelvolliset 7 (1+6) tehopistettä. Sen jälkeen seura näytti hänelle kuitenkin ovea.

Syy oli vähintäänkin erikoinen.

Latvialaisjoukkue kohtasi tammikuussa itäliigassa Ilja Kovaltshukin tähdittämän Avangard Omskin ja Murrayn kerrottiin marssineen aamuharjoitusten jälkeen omskilaisten koppiin ja napanneen sieltä Kovaltshukin mailan. (lue lisää täältä)

Rötöksen kerrottiin tallentuneen valvontakameroihin ja Murrayn aika Dinamon riveissä oli sitä myöten ohi.

Murray siirtyi potkut saatuaan Ruotsin pääsarja SHL:n HV71:n väreihin ja Aftonbladet-lehti tiedusteli tältä lisätietoa mailavarkaudesta.

– Kyllä, se oli virhe ja varmaan syy potkuihini. Olen nähnyt hänen (Kovaltshuk) pelaavan NHL:ssä kun olin pikkupoika ja halusin matkamuiston. Luulen kuitenkin oppineeni tästä virheestä, Murray avasi.

Matkamuisto ei kuitenkaan lähtenyt Murrayn mukaan Ruotsiin.

– Ei, minun oli annettava se takaisin, kanukkipakki myönsi.

Murrayn aika Ruotsissa on alkanut ilman suuria otsikoita. Viiden ottelun jälkeen pistetili on vielä avaamatta ja plus/miinus-saldo näyttää lukemaa -3.

Murray pelaa kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa urallaan Euroopassa. Viime kaudella hän kiekkoili AHL:n Belleville Senatorsissa nakutellen 57 ottelussa puolustajalle erinomaiset 34 (6+28) tehopistettä.