Pelicansilla suorastaan koominen tilanne: Poissaololista pitkä kuin nälkävuosi – jopa poissaolijoiden tuuraaja putosi pois: ”On kaikennäköistä taustalla…”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigakauden suurin sensaatio Pelicans on tällä hetkellä pienessä lirissä, kun joukkue on kokenut peräti kolme 1-3-tappiota putkeen. Toki KooKoo-, KalPa- ja Tappara-tappiot ovat olleet marginaalisia, kun jokainen joukkue on onnistunut latomaan kolmannen maalin tyhjään rysään.

Pelicans painii tällä hetkellä suorastaan absurdien murheiden kanssa, sillä esimerkiksi keskiviikkona sarjakakkosen erikoiset poissaolomurheet saivat jo koomisia piirteitä: Poissaolijoiden tuuraaja Erik Autio (arkistokuvassa) putosi hänkin pois kesken Tappara-matsin.

Lainapakki tuli Lahteen parin viikon paikkausreissulle, kun Pelicansin kokoonpanosta sivussa ovat jo ennestään puolustajat Niclas Almari, Joonas Jalvanti ja Alex Lindroos. Lainalla paikkaamassa on myös SaiPasta tullut Veeti Vainio.

Myös hyökkäyksessä joukkueelta putosi tiistaina kova luu, kun sisäisen pörssin kärkipään nimi Iikka Kangasniemi lopetti KalPa-pelin kesken.

– Tottakai huonot fiilikset, kun hävittiin. Taisteluilmeestä pitää olla ylpeä, on kaikennäköistä taustalla: Pikkuvammaa ja isompaakin vammaa sekä vähän sellaista, ettei välttämättä pitäisi edes pelata, Pelicans-luotsi Tommi Niemelä pyöritteli Tappara-pelin jälkeen Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Miehiä tarvii kentälle. A-junnuista ei saa nostaa nykyrajoituksissa. Se on kova paikka. Pitää olla rehellisiä myös pelin tulokselle. Tappara oli maalin ja yhden tyhjän maalin verran parempi. Ansaitsivat voittonsa.

Lahtelaisten tuskin kannattaa huolestua tuloksista vielä, vaikka tappioita on tullutkin sopivasti tehotykki Ryan Laschin lähdön jälkeen. Pitää muistaa, että ilman jenkkiä joukkue kellisti Lukon taannoin. Aika näyttää, mihin Pelicansin kelkka kevätlumilla lähtee, kunhan se on kunnossa jokaista ukkoa myöten.

– Meillä on tekemistä hyökkäyspelin kanssa. Isoin asia, mitä meidän pitää pystyä parantamaan, on se, että kenenkään ei pidä miettiä, että ketä siellä on tai ei ole, Niemelä viittasi miehityshaasteisiin.

LUE MYÖS:
Pikkukaupungista Leijoniin ponnistanut liigayllättäjä sai palkinnon – Jukka Jalosen yhteydenotto yllätti: ”Pelattiin pleikkaria ja tuli oudosta numerosta puhelu”