Pelätty ex-NHL-tappelija paljastaa karun tarinansa: miljoonaomaisuus vaihtui päihdehelvettiin

© Kuva: Getty Images

Parhaimpiin NHL-tappelijoihin vuosituhannen vaihteessa lukeutunut Donald Brashear pelasi urallaan 1025 NHL:n runkosarjapeliä viiden eri seuran riveissä.

Nykyisin 49-vuotias ex-hyökkääjä paljasti The Athleticin tekemässä laajassa henkilökuvassa tuhlanneensa sittemmin urallaan palkkatuloina tienaamansa 16 miljoonaa dollaria kankkulan kaivoon.

Ex-nyrkkisankari paljastaa lisäksi kärsineensä alkoholismista sekä huumeriippuvuudesta. NHL-kaukaloissa viimeisen kerran kaudella 2009-10 esiintynyt Brashear omisti uransa päättäessään unelmatalon, josta löytyivät mm. uima-allas, tenniskenttä sekä golf-simulaattori sekä muutama urheiluauto.

Sittemmin yrittäjyyttä kokeillut ja rahojaan mm. osakehuoneistoihin sijoittanut Brashear ajautui kuitenkin taloudellisiin hankaluuksiin. Lopulta ex-NHL-tähti joutui myymään jopa oman talonsa kuitatakseen velkojaan.

Brashear kertoi juoneensa pahimmillaan lähes 30 olutta päivässä. Mies käytti siinä sivussa myös säännöllisesti kokaiinia, gammaa ja ketamiinia, joihin saattoi upota jopa 5000 dollaria viikossa. Lopulta Brashear löysi itsensä kahden miljoonan taalan velkojen keskeltä.

Vanhat pelikaverit saivat hoidettua Brashearin vieroitukseen ensimmäisen kerran vuonna 2018, mutta vasta toinen yritys on tuonut tulosta. Tällä hetkellä Brashear käy terapiassa käsittelemässä lapsuuden ongelmiaan. Mies kertoo olevansa kuivilla päihteistä.

Brashear edusti vuosien 1993 ja 2010 välisenä aikana Montreal Canadiensia, Vancouver Canucksia, Philadelphia Flyersia, Washington Capitalsia sekä New York Rangersia.