Ohhoh: Sebastian Ahon NHL-uran alku poikkeuksellisen tehokas – taas osunut suomalainen nousi jo Esa Tikkasen ohi

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho rikkoi yöllä komean merkkipaalun ladattuaan Florida Panthersin reppuun yhden maalin 3-4-jatkoaikatappiossa. Maali oli taalaliigan runkosarjassa 324. ottelunsa pelanneelle raumalaislähtöiselle taikurille uran 126:s.

Canesin kesän 2015 kakkoskierroksen 35. varaus nousi tuolla ohi Esa Tikkasen kaikkien aikojen kuudenneksi eniten maaleja tehneeksi suomalaiseksi viidestä ensimmäisestä runksarjakaudesta puhuttaessa. Voitaneen siis todeta, että Ahon alku taalaliigan uralle on ollut ainakin sinivalkoisten mittapuulla poikkeuksellisen tehokas.

– Ensimmäinen erä oli hyvä, olimme valmiita pelaamaan. Viimeisen kahden erän ja jatkoajan aikana meiltä puuttui tiettyjä juttuja. Olimme ehkä hieman huolimattomia siniviivalla kiekon kanssa, Aho summasi Hurricanesin kotisivuilla.

– Meidän on yksiselitteisesti pelattava paremmin ja pidettävä hommista kiinni 60 minuutin ajan.

Yön peli oli suomalaisittain riemua, sillä KHL-joukkue Metallurg Magnitogorskissa kautensa aloittanut Juho Lammikko iski päätöserässä Floridalle uransa avausmaalin. Aleksander Barkov puolestaan syötti jatkoilla Jonathan Huberdeaun voitto-osuman.

NHL-uransa ensimmäiset kamppailut kaudella 2016-17 pelannut Aho on viimeistellyt taalaliigassa kaikkiaan tehot 126+151=277, lisäksi 23 pudotuspeliottelua ovat tuoneet pisteet 8+16=24.

LUE TORSTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Ei ole todellista! Kevin Lankinen on täysin käsittämätön seppä: Vahti torjui NHL-uran ensimmäisen nollapelin, nousi taas tehopisteille – ja kruunuksi ykköstähdeksi