Vancouver Canucksin kauden aloitus on ollut jättimäinen pettymys viime vuoden menestyksekkäiden pudotuspelien jälkeen. 16 pelatun ottelun jälkeen joukkueella on kasassa 12 sarjapistettä. Pistekeskiarvo on divisioonan toisiksi huonoin.

Vancouverissa ollaan jo valmiita mylläämään joukkuetta. TSN:n toimittaja Rick Dhaliwalin mukaan muut NHL-joukkueet ovat osoittaneet kiinnostusta Jake Virtasta ja Adam Gaudettea kohtaan.

Kummankaan 24-vuotiaan hyökkääjän alkukausi ei ole ollut helppo. Virtanen on iskenyt 11 ottelussa vain yhden maalin. Viime kauden 69 ottelussa hän nakutti tehot 18+18=36. Gaudette nakutti viime kaudella tehot 12+21=33, ja tällä kaudella hän on viimeistellyt kaksi maalia.

Etenkin Gaudette voi olla kuuma nimi siirtomarkkinoilla. 24-vuotiaan sentterin vuosipalkka on vain 950 000 dollaria, joten hänen mahduttamisensa palkkakaton alle ei ole vaikeaa. Virtanen tienaa kaudesta 2,55 miljoonaa.