Jarmo Kekäläisen NHL-tähti taas kerran sairastuvalle – suomalaisvahdin vastuu kasvamassa vain?

© Kuva: Getty Images

NHL:n verkkosivuilla tiedotettiin GM Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jacketsia koskevasta karusta uutisesta. Joukkueen latvialainen tähtivahti Elvis Merzlikins joutuu sivuun peleistä, ja hänen tilaansa tarkkaillaan viikko kerrallaan.

Pelaaja loukkaantui Suomen aikaa sunnuntaiyönä pelatussa Nashville Predators -ottelussa, ja Merzlikinsin paikan maalilta otti tuolloin Joonas Korpisalo.

– Merzlikins otti siinä pelissä massiivisia torjuntoja. Oli valitettavaa nähdä hänen kohtalo, pakki Seth Jones oli sanonut 2-4-tappion jälkeen.

Columbuksen kesän 2014 kolmoskierroksen 76. varauksen kausi on ollut vaikea, kun tähti on ollut loukkaantuneena aiemminkin. Esimerkiksi helmikuun alusta sen puoleen väliin Merzlikins oli pois peleistä ylävartalovamman takia.

26-vuotias latvialainen on torjunut tällä kaudella yhdeksässä pelissä 91,7 prosentin tarkkuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,81. Korpisalon tilastot 13 koitoksen jälkeen ovat 88,9 ja 3,46.

LUE MAANANTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Oma ja suomalaisennätys NHL:ssä! Pistetilin avannut ja hirmuminuutit kellottanut Urho Vaakanainen teki mahtavan uuden kauden debyytin: ”Siisti, tehokas ja itsevarma”

Ikä ei paina – Alex Ovetshkin totutussa iskussa, kipusi jo Teemu Selänteen rinnalle NHL:ssä